Benedikt Kamberbeč je zvezda novog špijunskog trilera „Kurir“
Benedikt Kamberbač u novoj ulozi, Foto: Profimedia

Benedikt Kamberbeč je zvezda novog špijunskog trilera „Kurir“

Kurir je snimljen po istinitim događajima

Objavljeno: 14:45h

Studio Lionsgate nedavno je objavio trejler za film Kurir, hladnoratovski triler u kome Benedikt Kamberbeč tumači biznismena koji igrom slučaja postaje špijun za Veliku Britaniju. U filmu još igraju i dobitnica Emija i Zlatnog globusa Rejčel Brosnahan, Džesi Bakli i Merab Ninedze.

Kurir je snimljen po istinitim događajima. Njegov glavni protagonista je britanski biznismen Grevil Vin (Kamberbeč) koji biva uvučen u špijunske igre tokom Kubanske krize, daleko najopasnijeg perioda u istoriji Hladnog rata. Njega je, naime, angažovala britanska obaveštajna služba MI-6 da stupi u kontakt sa sovjetskim oficirom Olegom Penkovskim (Ninidze) i dođe do ključnih dokumenata u vezi sa nuklearnim programom ove zemlje. I CIA je učestvovala u pripremi ove operacije, a njeni agenti su bili ubeđeni da je ona ključna za sprečavanje nuklearnog sukoba između SAD i Sovjetskog saveza.

Film Kurir režirao je Dominik Kuk. On je imao svoju premijeru još pre godinu dana na festivalu Sandens, gde je oduševio publiku i kritičare. Datum njegovog izlaska je više puta odložen zbog pandemije, ali je sada konačno odlučeno da se Kurir nađe na repertoaru svetskih bioskopa od 19. marta.

(Espreso.co.rs/CityMagazine.rs)

(Espreso.co.rs/CityMagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.