POSLEDNJA PORUKA MIRE FURLAN JE NEŠTO ŠTO SRCE NE MOŽE DA IZDRŽI! Cela bivša Jugoslavija PLAČE za ovom ženom!
Mira Furlan, Foto: Profimedia

VELIKI GUBITAK

POSLEDNJA PORUKA MIRE FURLAN JE NEŠTO ŠTO SRCE NE MOŽE DA IZDRŽI! Cela bivša Jugoslavija PLAČE za ovom ženom!

Na njenom tviter nalogu je objavljena ova vest, uz reči same Mire Furlan

Objavljeno: 11:18h

Svet je začas obišla vest da je umrla jugoslovenska glumica Mira Furlan. Imala je samo 65. godina.

Na njenom tviter nalogu je objavljena ova vest, uz reči same Mire Furlan.

"Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. "Svi smo mi materija iz zvezda", odjednom se setim reči Delin iz Džoovog scenarija. Nije to tako loše. Ne plašim se. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osetim lepotu oko mene. I da udahnem, ispod tamnog neba punog zvezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve".

Mira Furlan (1955-2021), je poznata jugoslavenska glumica koja je poslednjih decenija živela u SAD-u. Glumila je u mnogobrojnim jugoslovenskim filmovima i serijama. U Sjedinjenim Američkim Državama je poznata po ulozi ambasadora Delen (Delenn) u naučnofantastičnoj televizijskoj seriji Babilon 5 (Babylon 5).

Mira je rođena u Zagrebu 7. 9. 1955. od majke Jevrejke oca hrvatsko-slovenskog porekla. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta igrala u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Poznata je i kao Kate iz serije Velo Misto, Mira u seriji Smogovci, Mirjana iz filma U raljama života, Jaglika iz Lepote poroka, Vranka iz filma Braća po materi...

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema. Krajem 1991. godine Mira i njen suprug Goran Gajić emigrirali su u Ameriku kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se nalazila SFR Jugoslavija. Godine 2002. Mira se vratila u Hrvatsku posle jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.

U Los Anđelesu, Mira je snimila i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Nedavno je igrala Danijelu Ruso (Danielle Rousseau) u ABC-ovoj televizijskoj seriji Izgubljeni (Lost). Mirin suprug je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.