OVI FILMOVI ĆE RAZGRABITI SVE OSKARE: Upoznajte ih (TREJLERI)
Dodela Oskara 2021., Foto: Printscreen

KAKAV IZBOR

OVI FILMOVI ĆE RAZGRABITI SVE OSKARE: Upoznajte ih (TREJLERI)

Sama dodela odložena je za 25. april ove godine, a nekima će se nagrada možda dodeliti i posthumno

Objavljeno:

Ove godine, okolnosti su drugačije po pitanju filmskih nagrada, te su tako mnogi najavljeni blokbasteri odloženi, a filmovi alternativne produkcije i striming naslovi preuzimaju svetlo reflektora. Sama dodela oskara odložena je na 25. april ove godine, a od kojih filmova se dosta očekuje po pitanju nominacija i nagrada, saznajte u nastavku.

Nomadland

Film možda nije za svakoga, ali fenomenalni kadrovi i odlična gluma dvostruke oskarovke Frensis Mekdormand već su privukli puno pažnje na ovaj film. Postao je prvo ostvarenje u istoriji koje je nagrađeno kao najbolje na festivalu u Veneciji, a potom i u Torontu. Priča inače prati ženu koja odluči da putuje naširoko i nadugačko Sjedinjenim Državama nakon što izgubi sve.

Mank

Dejvid Finčer još uvek nije osvojio Oskara za režiju, a mnogi veruju da će se to promeniti nakon ovog filma. Pratimo scenaristu Hermana Dž. Mankevica u toku procesa stvaranja legendarnog filma Građanin Kejn, a u naslovnoj ulozi gledamo uvek odličnog Gerija Oldmana. Crno-beli izgled autentično dočarava atmosferu.

One Night in Miami

U okviru pokreta za jačanje crnačkih prava ovaj film mogao bi da naiđe na dobre reakcije. To je rediteljski debi glumice Redžine King, u kome se u jednoj prostoriji nalaze četvorica ljudi značajna za crnačku istoriju, a među kojima su Malkolm X i Kasijus Kles (uskoro Muhamed Ali). Oni razgovaraju o svojim ulogama u pokretu za ljudska prava tokom turbulentnih 60-ih godina prošlog veka.

The Trial of the Chicago 7

Aron Sorkin okupio je sjajnu postavu, između ostalih Edija Redmejna, Marka Rajlensa, Frenka Langelu, Sašu Barona Koena i Majkla Kitona, i ispričao istinitu priču o napetom suđenju borcima za ljudska prava. Sve je povezano sa protestima oko rata u Vijetnamu, ali činjenica da se film dešava u sudnici ne umanjuje njegovu dinamiku.

Minari

Korejska varijanta „američkog sna“ u priči o porodici koja se seli iz Koreje u Arkanzas i pokušava da se navikne na novi život u seoskim uslovima. Film je odlično prošao na Sandensu, a prošlogodišnja pobeda Bong Džun-Hoa pokazala je da se korejski filmovi sada uzimaju mnogo ozbiljnije kao kandidati za nagrade. Vrhunski i hipnotički saundtrek.

Ma Rainey’s Black Bottom

Poslednja uloga Čedvika Bouzmena u ostvarenju koje prati stvarnu ličnost, veoma uticajnu tamnoputu pevačicu Ma Rejni u fenomenalnom tumačenju Vajole Dejvis mogla bi da mu donese posthumnog Oskara. A i Oskar za glavnu žensku ulogu uopšte ne bi bio nezaslužen.

The Father

Ovom filmu predviđaju bar jedan Oskar još od pojave prvog trejlera, a sve to se nastavilo i nakon njegove premijere na festivalu Sandens prošle godine. Entoni Hopkins i Olivija Kolman glume oca i ćerku čiji odnos se menja usled njegove sve jače demencije. Film koji ostavlja jak utisak i neće vas ostaviti ravnodušne po završetku.

(Espreso.co.rs/City Magazine.rs/Vogue)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.