NAJBOLJI EVROPSKI FILMOVI PRED NAŠOM PUBLIKOM: Počinje festival “7 veličanstvenih”
Počnije festival, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

ne propustite

NAJBOLJI EVROPSKI FILMOVI PRED NAŠOM PUBLIKOM: Počinje festival “7 veličanstvenih”

Na programu su evropska ostvarenja

Objavljeno: 16:57h

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “7 veličanstvenih” biće održan od 21. do 24. decembra u Kombank Dvorani, a ovu prestižnu filmsku smotru otvara ostavrenje “Gunda” Viktora Kozakovskog.

Posle premijera ne festivalima u Berlinu i Njujorku, ovaj film se prikazivao retko. “Gunda” je zadivljujuće ostvarenje koje u pravom trenutku usmerava naše poglede ka bićima koja su zanemarena i koja stradaju, prema bićima za koja nas autor opominje da su divna stvorenja naše zajedničke planete”, kažu organizatori.

Dansko ostvarenje “Patrimonijum” je dosad neviđeni prikaz danske aristokratije kroz priču o teretu i obavezama koje nosi pripadanje tom, za mnoge, apsolutno povlašćenom društvenom sloju.

Uprkos svemu, uprkos najtežim preprekama koje su tokom godine otežavale sve svima svuda na svetu, uprkos odlaganjima...

Posted by Festival "7 veličanstvenih" / Magnificent 7 Festival on Thursday, December 17, 2020

“Na delikatno putovanje osetljivih duša u potrazi za ljubavlju na brodu koji krstari Volgom publiku će odvesti “Gorka ljubav”, film dvojice vrhunskih majstora – reditelja Ježija Šlatkovskog i prefinjenog direktora fotografije Vojćeha Starona. Holandsku autorku Uke Hogendejk beogradska publika je upoznala kroz njenu veliku, nezaboravnu sagu “Novi Rejksmuzej”, o obnovi jednog od najvećih evropskih muzeja, kojom nas je uvela u prostore u kojima žive dela najvećih majstora umetnosti. Njen najnoviji film “Moj Rembrant” je još jedan ekskluzivni uvid u puteve i život umetničkih dela i u nadmetanja od koji vam se zavrti u glavi. Jedan festivalski dan posvećen je muzici i Argentini. Specijalna projekcija namenjena je jednom od najvećih dokumentarističkih bioskopskih hitova u poslednjih deset godina – filmu koji vas zadivljuje i očarava. Magija filma, magija tanga i magija noći Buenos Ajresa u neprevaziđenoj apologiji ljubavi i plesu. “Još jedan tango” kao dokument o bliskosti o kojoj sada, možda više nego ikad, sanja čitava planeta”, kažu organizatori.

Francusko-češko-argentinskoaustrijska koprodukcija “Solo” je potresna priča o vrhunskom pijanisti koji se bori na ivici mračnog, duševnog ambisa protiv demona sopstvene genijalnosti.

Zatvaranje festivala nudi posebno zadovoljstvo za sve koji već godinama uživaju u neobičnim, sjajnim finskim dokumentarcima. Proslavljeni autor filma o saunama, jednog od najvećih dokumentarističkih hitova Finske i u “Najsrećnijem čoveku na Zemlji” otkriva svet nepriznatih emocija finskih muškaraca.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.