GORAN BOGDAN NOMINOVAN ZA EVROPSKOG OSKARA: Izdominirao je u TEŠKOJ ulozi u ovom SRPSKOM FILMU
Iz dubine srca sam zahvalan, Foto: Printscreen

sjajna vest

GORAN BOGDAN NOMINOVAN ZA EVROPSKOG OSKARA: Izdominirao je u TEŠKOJ ulozi u ovom SRPSKOM FILMU

Meni je ova vest ulepšala ovo ludo vreme

Objavljeno: 09:55h

Glumac Goran Bogdan nominovan je za evropskog Oskara za ulogu u filmu "Otac" Srdana Golubovića.

Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija. Za svoju ulogu Goran Bogdan je nagrađen na ovogodišinjem FEST-u, gde je film osvojio i nagradu FEDEORA, a nakon toga na Pulskom filmskom festivalu ovenčan je Zlatnom arenom za najbolje glumačko ostvarenje. U Puli "Otac" je osvojio i nagradu publike Zlatna vrata i to kao prvi film sa prosečnom ocenom 5.0 u istoriji Festivala.

"Velika mi je čast i neizmerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Srećan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osetljivoj temi. Od prvih proba s rediteljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nežnim temama, kao što je očinstvo i borba čoveka za pronalaženjem u ovom svetu. Danas kada smo svi pomalo "Otac" nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vest ulepšala ovo ludo vreme. Iz dubine srca sam zahvalan", izjavio je povodom nominacije Goran Bogdan.

Dobitnici Evropskih filmskih nagrada biće poznati 12. novembra kada će se putem video-prenosa uživo iz sedišta EFA-e u Berlinu održati 33. dodela Evropskih filmskih nagrada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.