TOM HENKS JE SVOJIM NOVCEM FINANSIRAO NEKE VAŽNE SCENE FILMA ''FOREST GAMP'': ''Studio je rekao da im je preskupo''
Foto: printscreen

film

TOM HENKS JE SVOJIM NOVCEM FINANSIRAO NEKE VAŽNE SCENE FILMA ''FOREST GAMP'': ''Studio je rekao da im je preskupo''

Reditelj Robert Zemekis i Tom Henks zajedno su po pola finansirali scene kada Forest trči preko Amerike, jer je studio smatrao da je to preskupo, ali su tražili da se njihov udeo u zaradi od filma poveća. Premda se to u tekstu ne spominje, podrazumeva se da je i proizvođač sportske opreme čije patike i majica se pojavljuju u tim scenama platio značajan deo tog iznosa.

Objavljeno: 14:17h

On je, u jednom nedavnom intervjuu, izjavio kako su i on i režiser Robert Zemekis sami platili brojne scene u filmu, jer je studio Paramaunt odbio da ih finansira.

Jedna od najzapaženijih scena jeste ona u kojoj Forest Gamp trči kroz SAD, negde na sredini filma. Iz Paramounta su smatrali da je ova scena preskupa, mada je Zemekis tvrdio kako su u pitanju neki od ključnih kadrova, prenosi Independent.

Henks se prisetio razgovora sa rediteljem, kada ga je ovaj zamolio da mu pomogne da finansira scenu.

"Rekao je: 'U redu, ovo će nas koštati. Ti i ja ćemo platiti taj iznos popola'. Onda je otišao u studio i njima rekao: 'Mi ćemo platiti ovu scenu, ali vi ćete morati da podelite veći deo profita od filma sa nama, nego što je dogovoreno'. Iz studija su pristali, jer je za njih bilo skupo."

Na kraju, stvar se za sve završila sjajno. Nije potrebno da spominjemo koliki uspeh je film ostvario, a procenjuje se da je Tom Henks od Foresta Gampa zaradio oko 51 miliona dolara, naravno, uz Oskara.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.