Ako vas ovo ne nasmeje, ništa neće!
Foto: Promo

comedy fest u srbalja

Ako vas ovo ne nasmeje, ništa neće!

Prvi festival komedije trajaće pet dana i dešavaće se u pet gradova i devet bioskopa
Objavljeno: 18:53h

U periodu od 25. do 29. maja ove godine biće održan prvi Međunarodni festival filmske komedije - Comedy Fest, čiji je idejni tvorac Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions. Njegov ljubavni život smo svi pratili: Evo kako danas izgleda Budimir Trajković! (FOTO)

foto: Promo

Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih će biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza. Prvi festival filmske komedije stavlja naročit akcenat i na poslovno-edukativnu dimenziju. U skladu sa jednim od svojih osnovnih principa, da smeh shvata ozbiljno, biće organizovana tri masterclassa sa iskusnim predavačima koji će polaznicima ovih programa, najpre studentima filmskih škola, preneti svoja znanja i savete.

foto: Nebojša Mandić

Seriju masterclassova na Festivalu filmske komedije 25. maja u 13 časova otvara Nele Karajlić, legendarni muzičar i humorista, koji se u svetu komedije iskazao u svim ulogama. Otud se i tema masterclassa vrlo otvoreno definiše kao Kako se gradi humor. Masterclass Pisati komediju održaće Branko Dimitrijević. Dimitrijević je diplomirani dramaturg sa velikim iskustvom u pozorištu i na televiziji. U periodu kada su zabavni programi Radio-televizije Beograd i Studentski kulturni centar bili svetionici inovacije na našoj sceni, Dimitrijević je participirao u nizu njihovih ključnih projekata. Masterclass će biti održan 28. maja u 13 časova. Masterclass Režirati komediju održaće Ivan-Goran Vitez, hrvatski reditelj koji učestvuje na našem festivalu sa dva filma – celovečernjim Narodni heroj Ljiljan Vidić i kratkometražnim Posljednja pričest. Masterclass će biti održan 29. maja u 13 časova.

foto: Promo

Moderator radionica biće selektor našeg festivala Dimitrije Vojnov, diplomirani dramaturg koji je do sada imao iskustvo rada na nizu humorističkih serija i filmskih komedija, a lokacija održavanja masterclassova je Kolarac. Podsećamo, prvi Comedy Fest trajaće pet dana i dešavaće se u pet gradova i devet bioskopa. Ukupno 50 filmova biće prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija. Prvi Međunarodni festival komedije – Comedy Fest su podržali Filmski Centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti, Italijanski kulturni centar i Institut Cervantes. Ovo će ujedno biti prvi put da na jednom festivalu učestvuju svi filmski distributeri iz Srbije. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.