DA LI VAM LIČE? Reditelj BAZ LURMAN pronašao glumca za film o Elvisu Prisliju
Ostin Batler i Elvis Prisli, Foto: Espreso.co.rs / Profimedia

novi muzički film

DA LI VAM LIČE? Reditelj BAZ LURMAN pronašao glumca za film o Elvisu Prisliju

Čast je pripala mladom glumcu Ostinu Batleru

Objavljeno:

Reditelj Baz Lurman dugo je tragao za glumcem koji će glumiti Elvisa Prislija u njegovom biografskom filmu, a sada je poznato kako će uloga kralja rokenrola pripasti Ostinu Batleru.

Warner Bros. i Lurman su krajem prošlog meseca testirali brojne glumce kako bi pronašli pravu osobu koja će se pridružiti Tomu Henksu, koji će se naći u ulozi menadžeraToma Parkera. Čini se kako je 27-godišnjem Batleru najbolje pristala uloga legende šezdesetih i sedamdesetih godina.

Ostin Batler je, inače, ove godine bio veoma aktivan i pojavljuje se u čak dva filma kultnih reditelja - "The Dead Don't Die" Džima Džarmuša i "Once upon a time in Holywood" Kventina Tarantina.

Ostin Batler
Ostin Batler foto: Profimedia

"Znao sam da ne mogu napraviti ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljito smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umetnika. Tokom celokupnog procesa kastinga, bila mi je čast susresti se s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Ostina Batlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Vošingtonom u 'The Iceman Cometh', a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu te muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao ovekovečiti duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svetu", kazao je Lurman. Australijski reditelj takođe je napisao scenario za film zajedno sa Kregom Pirsom. Film o Elvisu će prikazati odnos između veteranskog menadžera i mladog pevača koji je od siromašnih korena postao ikona koja je promenila tok muzike. Ovaj projekat obeležava Lurmanov prvi film nakon njegove adaptacije "Velikog Gecbija" u kojem glumi Leonardo DiKaprio.

Plan je da snimanje filma o Prisliju započne 2020. godine.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.