DIVLJI ZAPAD VESTEROSA: DŽORDŽ R.R. MARTIN otkrio nove detalje prikvela IGRE PRESTOLA
Scena iz epizode The Long Night, Foto: Profimedia

čeka se s nestrpljenjem

DIVLJI ZAPAD VESTEROSA: DŽORDŽ R.R. MARTIN otkrio nove detalje prikvela IGRE PRESTOLA

Martin sada potvrđuje da će se serija odvijati otprilike 5.000 godina pre događaja iz “Igre prestola”, ali i da se Starkovi vraćaju

Objavljeno:

EW prenosi zanimljive izjave Džordža RR Martina o zasad još uvek nenaslovljenoj seriji. Martin je već ranije spomenuo kako ne bi imao ništa protiv toga da se serija zove “The Long Night”, ali kako već jedna epizoda Game of Thronesa iz osme sezone nosi isti naziv verovatno je da se HBO neće kockati s potencijalnom konfuzijom kod gledalaca. Martin, piše EW, kaže da ne bi imao ništa protiv da se serija zove “The Longest Night”.

Džordž R.R. Martin
Džordž R.R. Martin foto: Profimedia

Podsetimo — u maju 2018. odabran je pobednil HBO-ovog konkursa za novu seriju iz sveta “Pesme leda i vatre” — Džejn Goldman i njen tim. Goldman i Džordž R. R. Martin napisali su priču koja se događa hiljadama godina pre “Igre prestolja” i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja u Vesterosovo najmračnije razdoblje. Martin sada potvrđuje da će se serija odvijati otprilike 5.000 godina pre događaja iz “Igre prestola”, ali i da se Starkovi vraćaju. Sedam kraljevstava koja su bila okosnica HBO-ove perjanice sada će biti više od stotinu kraljevstava. Martin opisuje mesto radnje kao “Divlji zapad Vesterosa”.

Lanisteri se, barem u početku, neće pojavljivati, a njihov Casterly Rock u vreme radnje nove serije još uvek drži porodica Kasterli. I ono najzanimljivije dolazi s Winter is Coming, odnosno s Watchers on the Wall. Nova serija mogla bi se zvati — Blood Moon.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Serijala.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.