DVADESETI FESTIVAL, DESETA NAGRADA: Međunarodno priznanje za film GRANICE, KIŠE
Scena iz filma, Foto: Promo

uspeh u svetu

DVADESETI FESTIVAL, DESETA NAGRADA: Međunarodno priznanje za film GRANICE, KIŠE

Objavljeno:

Film "Granice, kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni, u Bugarskoj, uz ocenu žirija da je reč o "toplom i humanom filmu koji nas nežno podseća da su granice samo na kartama, ali ne mogu podeliti ljude koje povezuje ljubav".

Film je publici predstavio poznati bugarski producent Aleksandar Donev, a Sudar je izjavio "da se u Varni osećao kao kod kuće i da je prezadovoljan koliko je toplo publika primila film i razumela čak i njegov lokalni karakter i likove.

Za "Granice, kiše" ovo je bio dvadeseti međunarodni festival i deseta nagrada.

Ovo višestruko nagrađivano autorsko ostvarenje Sudara i Mijovića domaća publika imala je priliku da vidi na nedavno završenom "21114 Film Festu" u Novom Sadu, iste nedelje kada je prikazano i na "Džada Film Festu" u Podgorici, gde je nagrađeno za najbolju debitantsku režiju.

Nagrada u Podgorici je uručena crnogorskom producentu Predragu Karlu Kaleziću, koji je tom prilikom izjavio da mu je to najdraža nagrada, jer mu je uručena u njegovom rodnom gradu.

Film će tokom leta biti prikazan i na ostalim regionalnim filmskim smotrama.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.