Noć srpskog filma posetilo više hiljada gledalaca širom Srbije
Noć srpskog filma u Obrenovcu, Foto: FCS promo

sinoć

Noć srpskog filma posetilo više hiljada gledalaca širom Srbije

Nova jednodnevna manifestacija Filmskog centra Srbije održana je u sredu 5. juna

Objavljeno: 13:42h

Nova jednodnevna manifestacija Filmskog centra Srbije „Noć srpskog filma“ okupila je u sredu, 5. juna, više hiljada gledalaca u čak 47 bioskopskih sala širom Srbije.

Na inicijativu organizatora, a u partnerstvu sa lokalnim bioskopima, producentima i distributerima filmova, publika različitih starosnih generacija imala je priliku da uživa u projekcijama četiri najgledanija dugometražna igrana filma, i isto toliko kratkih filmova.

U toku večeri prikazani su filmovi Južni vetar reditelja Miloša Avramovića, Taksi bluz Miroslava Stamatova, Kralj Petar I Petra Ristovskog i dečiji film Zlogonje Raška Miljkovića, a svakoj od projekcija prethodila su četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Osim u 11 bioskopskih sala u Beogradu, interesovanje publike različitih generacija zabeleženo je i u manjim mestima poput Gračanice i Mionice, i to je sve razlog zbog koga smatramo da će 2020. godine manifestacija „Noć srpskog filma“ postati jedna od najposećenijih jednodnevnih filmskih manifestacija u Srbiji.

Manifestacija „Noć srpskog filma“ prvi put ove godine održana je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Sopotu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Futogu, Obrenovcu, Rumi, Subotici, Trsteniku, Gračanici, Šilovu, Paliću, Čačku, Užicu, Loznici, Gornjem Milanovcu, Prijepolju, Požarevcu, Aranđelovcu,I vanjici, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Jagodini, Vrbasu, Mionici, Kovinu, Pirotu i Arilju.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.