UMRO GLUMAC IZ KUMA: Bio je prvi Kopolin izbor za rolu SONIJA KORLEONEA
Karmajn Karidi, Foto: Printscreen

pisao filmsku istoriju

UMRO GLUMAC IZ KUMA: Bio je prvi Kopolin izbor za rolu SONIJA KORLEONEA

Karmajn Karidi, koji je glumio Karmajna Rozarta u "Kumu 2", preminuo je u 85. godini

Objavljeno: 10:34h

"Od Brodveja, do filma i televizije, Karmajn je proveo šest decenija zabavljajući publiku i to ga je činilo najsrećnijim", napisao je njegov predstavnik za štampu u saopštenju.

Njegov lik u filmu "Kum 2", Karmajn Rozato, igrao je ključnu ulogu i borbi oko teritorije sa Frankom Pentanđelijem, koga je igrao Majkl V. Gaco. Član studija za vreme snimanja, Robert Evans, u svojim memoarima iz 1994. napisao je da je Karidi bio prvi izbor Frensisa Forda Kopole za ulogu Sonija Korleonea u prvom delu Kuma. Međutim, prema njegovim priznanju, nadglasao je Kopolu jer je mislio da je Karidi previše visok za tu ulogu, koja je kasnije otišla Džejmsu Kanu.

Karidi se kao veteran kasnije pojavio i u trećem delu Kuma, ali u novoj ulozi - kao investitor Albert Volp koji gine u napadu na hotel u Atlantik Sitiju. Glumio je i u nekoliko TV serija, a 2004. se našao u centru skandala, kada je izbačen iz Akademije filmskih umetnosti i nauka jer je optužen za neovlašćeno puštanje u promet skrinera filmova. Kasnije je proglašen nevinim.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.