PITER DŽEKSON REŽIRA DOKUMENTARAC O BITLSIMA: Realnost je drugačija od mita
Piter Džekson, Foto: Profimedia

mnoštvo neobjavljenih snimaka

PITER DŽEKSON REŽIRA DOKUMENTARAC O BITLSIMA: Realnost je drugačija od mita

Najava filma dolazi tačno 50 godina nakon legendarnog poslednjeg nastupa Bitlsa.

Objavljeno:

Nakon što se okušao u žanru ratnog dokumentarca s filmom "They Shall Not Grow Old", režiser Gospodara prstenova i Hobita se bacio na još jedan dokumentarni projekat. Ovoga puta, biće autor filma o Bitlsima, legendarnoj liverpulskoj četvorci koja je pokorila svet pop muzike i kulture. Džekson će na raspolaganju imati 55 sati do sada neobjavljenih video snimaka, kao 140 sati audio zapisa, nastalih tokom januara 1969. za vreme snimanja albuma "Let it Be".

Snimanje izdanja "Let it Be" se desilo tokom turbulentnih godina u radu grupe. Bio je to njihov poslednji album, objavljen 1970. odmah nakon raspada, premda je je snimljen pre izdanja "Abbey Road" iz 1969. godine. Džekson kaže da snimci koje je pogledao kreiraju drugačiju sliku o stvaranju albuma, od one koja se do sada pojavljivala u javnosti.

"Laknulo mi je kada sam otkrio da je realnost drugačija od mita", rekao je on. "To je neverovatna istorijska riznica. Naravno, bilo je tu trenutaka drame - ali ne onakvih kakve su vezivane za snimanje. Gledajući Pola, Džona, Džordža i Ringa kako zajedno rade, stvarajući buduće klasike ni iz čega, to nije samo fascinantno - to je zabavno, inspirativno i iznenađujuće intimno.

Najava filma dolazi tačno 50 godina nakon legendarnog poslednjeg nastupa Bitlsa. Još uvek nema zvaničnog datuma premijere.

BONUS VIDEO: DAMJAN SILIBASKI ZA ESPRESO: Na festivalu epske fantastike teme su VAMPIRI I LOVCI NA VAMPIRE!

(Espreso.co.rs / Empire Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.