Džilijan Anderson kao Margaret Tačer u četvrtoj sezoni serije THE CROWN
Džilijan Anderson, Foto: Profimedia

nova rola

Džilijan Anderson kao Margaret Tačer u četvrtoj sezoni serije THE CROWN

Glumica koja se proslavila ulogom agentkinje Skali u seriji Dosije X ostvariće još jednu interesantnu ulogu

Objavljeno:

Džilijan Anderson će glumiti čuvenu "Čeličnu damu", nekadašnju britansku premijerku Margaret Tačer, u seriji "The Crown" koja prati život kraljice Elizabete II kroz nekoliko dekada.

Vest je stigla dok se još čeka emitovanje treće sezone serije, u kojoj će doći do velikih promena. Naime, dosadašnja glavna glumica Kler Foj će ustupiti mesto deset godina starijoj Oliviji Kolmen, koja će tumačiti kraljicu u njenim zrelijem dobu.

Treća sezona će pratiti život kraljice i njene porodice tokom kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Podatak da će Džilijen Anderson glumiti Margaret Tačer, pokazatelj je da će se četvrta sezona serije baviti osamdesetim godinama. Netfliks je potvrdio da će objaviti i treću i četvrtu sezonu, ali još nema preciznih datuma puštanja serije na internet.

Margaret Tačer, oslonac Konzervativne partije, bila je značajna istorijska ličnost i prva premijerka u istoriji Velike Britanije, a na tom mestu se zadržala od 1979. do 1990. godine. Nadimak "Čelična dama" zaradila je zahvaljujući čvrstini koju je pokazala u borbi sa političkim krizama i izazovima - od vojnog konflikta na Folklandskim ostrvima 1982. do borbi sa sindikatima i drugim institucijama.

Tačer je umrla 2013. godine.

Džilijan Anderson, koja se proslavila ulogom agentkinje Skali u seriji Dosije X, već desetak godina živi u Velikoj Britaniji. Nedavno je glumila u Netfliksovoj seriji "Sex Education", takođe britanskoj produkciji.

BONUS VIDEO: Kusturici nagrada koju je dobio Nelson Mandela (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.