Nedelja FILMA O LONDONU u Kinoteci
Paklena pomorandža, Foto: Profimedia

NAJAVA

Nedelja FILMA O LONDONU u Kinoteci

Jugoslovenska kinoteka prikazuje od 24. do 30. decembra ciklus filmova posvećenih Londonu, koji su nastali u rasponu od više od pola veka, a potpisuju ih reditelji kao što su Majkl Pauel, Stenli Kjubrik, Stiven Frirs, Majk Njuel, Gaj Riči...

Objavljeno: 08:19h

Ciklus Gradovi na filmu sa fokusom na London počinje britansko-američkim ostvarenjem “Noć i grad” (1950) Žila Dasena (Jules Dassin) i “Gangsterska petorka” (1955) Aleksandera Makendrika (Alexander Mackendrick).

Biće prikazani i filmovi “Voajer / Smrt u očima” (1960) Majkla Pauela (Michael Powell), kultna “Paklena pomorandža” (1971) Stenlija Kjubrika (Stanley Kubrick), te “Riba zvana Vanda” (1988) Čarlsa Krajtona (Charles Crichton) i “Moja slatka perionica” (1985) Stivena Frirsa (Stephen Frears).

Za završnicu ciklusa najavljeni su filmovi “Četiri venčanja i sahrana” (1994) Majka Njuela(Mike Newell), sa Hjuom Grantom (Hugh Grant) i Endi Makdauel (Andie MacDowell) u glavnim ulogama, te poslednjeg dana “Dve čađave dvocevke” (1998) i “Sneč” (2000) Gaja Ričija (Guy Richie).

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs / SEEcult.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.