Festival Mala Pula u Parobrodu posvećen srpsko-hrvatskim filmskim koprodukcijama
Foto: Promo

NAJAVA

Festival Mala Pula u Parobrodu posvećen srpsko-hrvatskim filmskim koprodukcijama

Događaj će se odigrati 5. i 6. oktobra

Objavljeno:

Prvi vikend oktobra u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu doneće i ovogodišnje izdanje filmskog festivala Mala Pula; tokom dva dana, petak i subotu, 5. i 6. oktobra, gosti, domaćini, ali i posetioci festivala nastojaće da, uz projekcije recentnijih ovdašnjih filmova rađenih u koprodukciji sa Hrvatskom, te priču o filmu, njegovom širem značaju, izazovima, teškoćama i darovima njegovog nastanka, dođu do odgovora na nekolicinu pitanja iniciranih neprolaznim šarmom i uticajem Pulskog filmskog festivala.

Na festivalu Mala Pula 2018 u UK Parobrad učestvovaće: Neda Arnerić, Mira Karanović, Snežana van Houwelingen, Nikica Gilić, Milutin Petrović, Gordan Kičić, Dragan von Petrović, Đorđe Bajić, Zoran Janković, Ivan Velisavljević i drugi.

Biće prikazana tri fima, tri primećene i u samoj Puli nagrađivane srpsko-hrvatske koprodukcije, ostvarenja Pored mene Stevana Filipovića, Ničije dete Vuka Ršumovića i Dobra žena Mirjane Karanović, kao i hrvatsko-srpska koprodukcija, film Aleksi Barbare Vekarić, koji je i otvorio ovogodišnji Pulski filmski festival. Biće održane i dve filmske i industrijske tribine, na kojima će se pričati o sledećim aspektima i fenomenima: Šta to manjinske koprodukcije predstavljaju danas? Šta nam donose i da li nešto i odnose? Kako stoje stvari na tom polju na konkretnim primera? A šta danas za ovdašnje i regionalne filmove i filmske stvaraoce i poslenike predstavlja Pulski filmski festival?

Plakat festivala
Plakat festivala foto: Promo

Program Male Pule 2018:

Petak 5. oktobar

• 17h - Pored mene (Zlatna arena za najbolji film Međunarodnog programa 62. Pulskog filmskog festivala 2015. godine) u bioskopu Parobroda.

• 19h Tribina - Šta danas za ovdašnje i regionalne filmove i filmske stvaraoce i poslenike predstavlja Pulski filmski festival? Đorđe Bajić, Zoran Janković, Ivan Velisavljević, Nikica Gilić. Glavni hol Parobroda.

• 20h - Ničije dete (Zlatna arena za režiju, Zlatna arena za najbolji film, Zlatna arena za glumačko ostvarenje u sklopu programa manjinskih koprodukcija na 62. Pulskom filmskom festivalu 2015. godine) u bioskopu Parobroda.

Subota 6. oktobar

• 11h - 13h -Razgovor - Šta to manjinske koprodukcije predstavljaju danas? Šta nam donose i da li nešto i odnose? Kako stoje stvari na tom polju na konkretnim primera? Milutin Petrović postavlja pitanja Snežani van Houwelingen i Gordanu Kičiću (koproducentima filma Aleksi).

• 17h - Dobra žena (Zlatna arena za najbolji film i glumačko ostvarenje u sklopu programa manjinskih koprodukcija na 63. Pulskom filmskom festivalu 2016. godine) u bioskopu Parobroda i razgovor sa autorima.

• 19h - Industry projekcija filma Aleksi (ovogodišnja hrvatsko-srpska koprodukcija koja je otvorila Pulski filmski festival 2018. godine) u bioskopu Parobroda i razgovor sa autorima.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.