PRIČA OD KOJE SMO SE NAJEŽILI: Nadrealisti su predvideli KRVOPROLIĆE u Jugoslaviji! Ovaj skeč nikada nisu prikazali! (VIDEO)
Emisija se najviše sastojala od političke satire, kao i humora povezanog sa mentalitetom naroda na prostorima bivše Jugoslavije obliku skečeva i postala je poznata u bivšoj Jugoslaviji, Foto: Printscreen

njihovi skečevi su se pokazali proročanski

PRIČA OD KOJE SMO SE NAJEŽILI: Nadrealisti su predvideli KRVOPROLIĆE u Jugoslaviji! Ovaj skeč nikada nisu prikazali! (VIDEO)

Krajem 1980ih i početkom 1990ih, mnogi skečevi su se bavili tadašnjom političkom situacijom koja je bila uvod u jugoslovenske ratove

Objavljeno:

Nele Karajlić, koji kreće na turneju po Americi, otkrio je da nije bilo mnogo cenzure kada su snimali Nadrealiste i da su oni sami bili autocenzura.

Jedan skeč nikada nisu pustuli.

- Zena (Zenit Đodić) doneo je fantastičan skeč "Igre bez granica", tada je to bilo popularno, i kao upadaš u tuđe selo, pališ... Mi smo to hteli da napravimo kao neku igru, ali onda smo se naježili na tu priču i rekli da nije pametno - ispričao je Nele i dodao da im nijedan skeč nije bio zabranjen, zahvaljujući pre svega njihovoj dovitljivošću.

- Ali nije bio nijedan koji nije bio zabranjen, uvek smo nalazili način da izbegnemo tu neku cenzuru, ne cenzuru pravu, nego te urednike, nego malo šega, pa provučemo našu ideju. U suštini ta cenzura oštri um. Nisam ja za cenzuru, nego da nam.

Bonus video

Aca Seltik: Umesto o pivu, sad pevam o čaju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.