DO 12 SATI U ŠAPCU IZAŠLO 12 ODSTO BIRAČA! Danas se ponovo glasa na 234 biračka mesta u SrbijI
Izbori u Srbiji, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

opet

DO 12 SATI U ŠAPCU IZAŠLO 12 ODSTO BIRAČA! Danas se ponovo glasa na 234 biračka mesta u SrbijI

Na 234 biračka mesta širom Srbije ponavlja se glasanje. Pravo glasa ima 203.012 birača

Objavljeno:

Ponovo se glasa na pojedinim biračkim mestima u beogradskim opštinama Vračar, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Rakovica, Čukarica.

Glasa se i u Subotici, Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu...

Kako je ranije saopštio RIK, štampaće se ukupno 204.027 glasačkih listića za 203.012 birača, što je konačan broj uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto. U AP Vojvodini glasaće se ponovo na 23 biračka mesta. Na biračkim mestima treba nositi maske i držati distancu.

U ŠAPCU GLASANJE NA PET MESTA: DO PODNE IZAŠLO 12,2 POSTO

Ponovljeni republički izbori u Šapcu održavaju se na pet biračkih mesta, na kojima pravo glasa ima 8.185 građana, od ukupno 103.000 upisanih u birački spisak. Glasa se u gradskim mesnim zajednicama Kamičak, Šipurske livade i Jevremova i u selima Lipolistu i Prnjavoru.

Glasanje protiče u mirnoj atmosferi, a do 12 časova na biralište je izašlo 12,2 posto građana. Inače, članovi biračkih odbora kao i građani, na svim mestima pridržavaju se mera protiv širenja koronavirusa. (A.D.)

U TOKU GLASANJE NA PONOVLJENIM IZBORIMA U VRANjU

Biračka mesta na teritoriji Grada Vranja, za glasanje na ponovlljenim izborima otvorena su na vreme, glasanje za sada protiče bez problema. Na ponovljenim izborima za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije građani mogu da glasaju na devet biračkih mesta.

Birači, kojima “Pošta Srbije” nije uručila obaveštenje o glasanju, imaju pravo da izađu na birališta. Sa sobom moraju da imaju važeću ličnu kartu ili pasoš, a pripadnici Vojske Srbije vojnu legitimaciju. Pravo glasa ima 6.290 birača, a sva biračka mesta biće otvorena do 20.00 sati. (J.S.)

JAGODINCI DANAS GLASAJU NA ČETIRI IZBORNA MESTA

Danas se u Jagodini u četiri izborne jedinice održavaju ponovljeni izbori za narodne poslanike u republičkoj skupštini. Glasačka mesta su na vreme otvorena, glasanje protiče u redu a izlaznost je solidna, izjavio je Tanjugu predsednik izbornog radnog tela Ljubiša Sedlarović.

Glasanje protiče uz promenu epidemioloških mera protiv širenja korona virusa.

Glasanje se sprovodi u izbornim jedinicama 56 u selu Bukovče, 64 u zgradi Filijale Nacionalne službe zapošljavanja, 65 u zgradi katastra i u izbornoj jedinici 81 u Osnovnoj školi "Goran Ostojic".

U birački spisak je upisano 4.329 birača koji bi trebalo da glasaju danas.

Jagodinci su 21. juna glasali na 91 izbornom mestu, a najviše glasova su dali listi "Aleksandar Vučić - za našu decu" 57,52 odsto, listi "Ivica Dačić SPS - JS Dragan Marković - Palma" 18,22 i listi "SPAS" 3,88 odsto glasova. Od 64.843 upisanih u birački spisak na glasanje je 21. juna izašlo 43,85 odsto.

NA PET BIRAČKIH MESTA U SMEDEREVU NA PONOVLJENOM GLASANJU DO 10 ČASOVA IZLAZNOST 5 %

Glasanje za narodne poslanike u Smederevu ponovlja se danas na pet biračkih mesta u Smederevu, a to su 23 Slavija, Lipe 2, Mala Krsna, Drugovac 1 i Vučak. Od ukupno upisanih 6.570 birača na svih pet biračkih mesta, do 10 časova izašlo je na glasanje 376 odnosno 5,72 odsto. (J.I.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti / Agencje / EVN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.