UJEDINJENU DEMOKRATSKU SRBIJU SVI PROZIVAJU ZA SKUPLJANJE POTPISA U LEBANU: Njihov odgovor glasi - razbili smo tamo
Nenad Konstantinović, Foto: Printscreen

OGLASILI SE

UJEDINJENU DEMOKRATSKU SRBIJU SVI PROZIVAJU ZA SKUPLJANJE POTPISA U LEBANU: Njihov odgovor glasi - razbili smo tamo

Prema podacima Republičke izborne komisije na osnovu 70,57 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 64,07 odsto obrađenog biračkog tela, izlaznost na izborima u nedelju bila je 50,32 odsto upisanih birača

Objavljeno:

Srpska napredna stranka ubedljivi je pobednik parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora održanih u nedelju 21. juna, pokazuju podaci Ipsosa i Cesida.

Prema podacima Republičke izborne komisije, na osnovu 70,57 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 64,07 odsto obrađenog biračkog tela, izlaznost na izborima u nedelju bila je 50,32 odsto upisanih birača.

Izbori 2020. godine
Izbori 2020. godinefoto: Filip Plavčić

Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija opozicionih stranaka, u kojoj je bio i Nenad Čanak, nije uspela da pređe cenzus za ulazak u republičku skupštinu.

Ni spot o kojem se pričalo, a na kojem Nenad Čanak i drugi lider ove koalicije Marko Đurišić stoje na oluji i pljusku i izbacuju parole, nije pomogao. Kao ni čuveni sport Gordane Čomić.

Dakle, Ujedinjena demokratska Srbija nije uspela da pređe cenzus, ali su u opštini Lebane izdominirali.

To je ista ona opština u kojoj je UDS prikupio najviše potpisa za registrovanje izborne liste.

Kako Espreso.co.rs saznaje, Udružena opozicija je u ovom gradu na jugu Srbije osvojila 20 odsto glasova.

Tim povodom, razgovarali smo s jednim od lidera UDS-a Nenadom Konstantinovićem. On tvrdi da je upravo ta lista najjača opoziciona u Lebanu.

Nenad Konstantinović
Nenad Konstantinovićfoto: Printscreen

Tamo smo razbili. Osvojili smo 20 odsto glasova u toj opštini. Bilo je 208 potpisa za parlament, a 230 za lokalnu vlast", kazao je Nenad Konstantinović za Espreso.co.rs

Podsetimo, Marko Đurišić se obratio javnosti u nedelju nakon objavljivanja rezultata, priznavši poraz.

Naša lista nije uspela na ovim izborima. Želeli smo da predstavimo da može da se komunicira bez svađa, optužbi, pristojnim jezikom, pozitivnim kampanjom, bez lidera, svi smo ravnopravno učestvovali u kampanji. To, nažalost, nije dalo rezultat... Mi ćemo se u svojim životima, šta god svako od nas bude radio, zalagati za vrednosti i ideje, koje smo promovisali u ovoj kampanji, a to je dosledna borba za normalnu, evropsku, demokratsku građansku Srbiju. Tu poruku nismo uspeli da prenesemo biračima, verujem da će u budućnosti to neko morati da uradi, očigledno bolje od nas, da Srbija bude ponovo zemlja u kojoj ljudi pristojno žive i ne odlaze iz nje", rekao je Đurišić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.