LAZANSKI JE PREZADOVOLJAN: Srpski gardisti prvi glasali u Moskvi, ambasador otkrio detalje!
Miroslav Lazanski, Foto: Pritnscreen

PREDSEDNIK IZBORNE KOMISIJE

LAZANSKI JE PREZADOVOLJAN: Srpski gardisti prvi glasali u Moskvi, ambasador otkrio detalje!

Po prvi put ove godine glasačko mesto za biranje u parlamentu Srbije otvoreno je i u Sočiju

Objavljeno:

U ambasadi Srbije u Moskvi već u sedam sati po lokalnom vremenu otvoreno je glasačko mesto, a prvi je tu građansku dužnost obavio vojni ataše, pukovnik Budimir Gajić.

Sve naše političare su domaćini prevezli autobusima iz Podmoskovlja gde su smešteni u jednom od sanatorijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Odmah zatim u ambasadu su došli da glasaju srpski gardisti koji će 24. juna učestvovati na paradi upriličenoj povodom 75-godišnjice pobede na fašizmom koja će po tradiciji biti na Crvenom trgu u Moskvi.

Zbog zdravstvene bezbednosti svi gardisti su imali na licu medicinske maske i na rukama gumene rukavice. Kad su obavili glasanje gardiste je pozdravio ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski koji je ujedno i predsednik izborne komisije.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski foto: RTV Pink printscreen

Gardisti su kazali da su zadovoljni uslovima smeštaja i ishranom i da vredno vežbaju kako bi kao i na predhodnoj jubilarnoj paradi bili među najboljima.

Na pitanje ambasadora Lazanskog kako se osećaju i jesu li u formi odgovorili su kratko: sve je odlično, a da smo dobro uvežbani pokazaćemo 24. juna na kaldrmi Crvenog trga.

Dan uoči glasanja posebna ruska služba dezinfikovala je prostorije u kojima se glasalo, kako bi ne samo gardisti već i ostali građani Srbije bili zaštićeni od eventualne zaraze korona virusa.

Predsednik izborne komisije i ambasador Miroslav Lazanski je kazao da je odaziv glasača dobar ako se uzme u obzir sadašnja epidemiološka situacija u Rusiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.