TOMA NIKOLIĆ JE UPRAVO DOBIO JAKU LOŠU VEST! Pada njegovo poslednje uporište, broji poslednje dane
Tomislav Nikolić, Foto: Stefan Jokić

neizvesno

TOMA NIKOLIĆ JE UPRAVO DOBIO JAKU LOŠU VEST! Pada njegovo poslednje uporište, broji poslednje dane

Ko će najviše profitirati od podele među naprednjacima znaće se tek posle izbora 21. juna

Objavljeno: 11:58h

U Kragujevcu se sve glasnije priča da bi novi gradonačelnik mogao da bude Veroljub Stevanović. Poznavaoci političkih prilika u Kragujevcu tvrde da nijedna izborna lista neće osvojiti natpolovičnu većinu i samostalno formirati vlast. Postizborna kombinatorika i pravljenje koalicija biće presudni u izboru novog gradonačelnika, a velike šanse da se vrati na mesto prvog čoveka grada ima Veroljub Stevanović, kaže Bojan Stojadinović, politički kolumnista na lokalnom portalu InfoKG.

On je stava da će Kragujevac biti prepušten Verku.

Miroslav Jovanović, odgovorni urednik nedeljnika Kragujevačke novine, govorkanja da će “prepustiti Kragujevac Verku” Jovanović ocenjuje kao mogući scenario, ali smatra da će o izboru novog gradonačelnika ipak odlučivati postizborni koalicioni savezi.

“Ako postoje neki pregovori, oni su sigurno tajni i teško dopiru do javnosti. Izvesno je da je Nikolić (Radomir) maknut iz Kragujevca”, smatra Jovanović, dodajući da Veroljub Stevanović ima “aspiracije da se ponovo vrati na čelo grada”.

Jovanović napominje da je službovanje Radomira Nikolića u gradonačelničkoj fotelji ostavilo posledice i u gradu, te da su ovi lokalni izbori, kako navodi, zbog svih političkih komešanja koja su se dešavala poslednjih šest godina jedni od najneizvesnijih.

“Za to je očigledni krivac Radomir Nikolić, koji je svojom politikom unazadio grad. Nije isključeno ni da Slavica Đukić Dejanović iznenadi osvajanjem većeg broja glasova, pa tako i ona ulazi u ozbiljnu trku za gradonačelnika”, procenjuje Jovanović, dodajući da je Đukić Dejanović u Kragujevcu potpuno personalizovala svoju kampanju i da se biračima obraća kao lekar, a ne političar.

Procene poznavaoca političkih kretanja u Kragujevcu su da će posle izbora biti formirani koalicioni savezi i da će njihov sastav biti presudan za izbor gradonačelnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.