RAZBIJENA OGROMNA PIRATSKA MREŽA: Zaradili 15 MILIONA EVRA na ilegalnom sadržaju, dolijali u OVOJ ZEMLJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

RADILI ŠIROM SVETA

RAZBIJENA OGROMNA PIRATSKA MREŽA: Zaradili 15 MILIONA EVRA na ilegalnom sadržaju, dolijali u OVOJ ZEMLJI

Istraga je pokrenuta prošle godine, a nezakonita distribucija je rađena preko IPTV iz Španije

Objavljeno:

Španska policija razbila je veliku kriminalnu mrežu koja je od ilegalnog distribuiranja audio-vizuelnog sadržaja za dva miliona korisnika u Evropi, Aziji i na Bliskom istoku nezakonito zaradila 15 miliona evra.

U akciji sprovedenoj 3. juna, policije širom EU pretražile su 15 kuća, uhapsile 11 oosba među kojima i vođu grupe, u četiri zemlje i ispitale još 16 lica zbog moguće umešanosti u ilegalnu šemu.

Zaplena je vredna 4,8 miliona evra i uključuje imovinu vrednu više od dva miliona evra, četiri automobila i pola miliona evra, luksuzne satove, gotovinu, kriptovalute i elektronsku opremu.

Ugašeno je 50 IP adresa i deo onlajn kriminalne infrastrukture, a zamrznuto je i 11 bankovnih računa sa iznosom od 1,1 milion evra, saopštio je Europol.

Istraga je pokrenuta prošle godine, a nezakonita distribucija je rađena preko IPTV iz Španije. Kriminalna mreža emitovala je ilegalno više od 40 TV kanala, filmove, dokumentarne emisije i drugi digitalni sadržaj preko vebsajtova na međunarodnim serverima.

Cena ilegalnog sadržaja bila je mnogo konkurentnija od one na legalnom tržištu, a pratilo ga je više od dva miliona pretplatnika čime je kriminalna mreža zaradila oko 15 miliona evra.

U istrazi koju su podržali Europol i Eurodžast, učestvovale su nadležni policijski organi iz Belgije, Kanade, Češke, Danske, Francuske, Italije, Nemačke, Luksemburg, Holandije, Poljske, Rumunije, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.