SRBIN IZ KANADE TVRDI DA JE OTKRIO PRAVI KOD ZA KORONAVIRUS: Političari su sve vreme pravili veliku GREŠKU?
Majkrosoft je doterivao program zbog kojeg je stala svetska ekonomija, Foto: Printscreen/Youtube

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

SRBIN IZ KANADE TVRDI DA JE OTKRIO PRAVI KOD ZA KORONAVIRUS: Političari su sve vreme pravili veliku GREŠKU?

Majkrosoft je doterivao program zbog kojeg je stala svetska ekonomija

Objavljeno:

Kanađanin srpskog porekla Mark Jeftović je prikazao javnosti izvorni kompjuterski kod na osnovu kojeg je pravljen proračun da će milioni ljudi umreti od virusa kovid 19.

Na taj način je dokazao da je "Majkrosoft" dorađivao program po kojem su izvođeni podaci.

Izvorni kompjuterski kod koji je koristio Nil Ferguson i njegov tim sa Londonskog Imperial koledža i koji je prognoziora katastrofu u svetu ukoliko se planeta ne "zaključa od korona virusa" je dorađivan, tvrdi Mark Jeftović. Ovaj program se prvobitno pojavio na Veb stranici GitHub.

- Pregled Izvornog koda izvršio je anonimni bivši Google softver inženjer, koji je otkrio da je, pre nego što je Kod objavljen, prvo prošao kroz "masiranje Majkrosoftovih inžinjera", čiji je vlasnik Bil Gejts - tvrdi Jeftović.

Majkrosoft je doterivao program zbog kojeg je stala svetska ekonomija.

Naime, kod uz pomoć kojeg su došli do podataka da će milioni umreti od virusa daje različite rezultate za identične parametre, a to znači da je za nauku neupotrebljiv!

- Na osonovu ovih podataka je Nil Ferguson uspeo da ubedi političare da zaustave globalnu ekonomiju, a program neodoljivo podseća na "Monte Karlo" kodove koji se koriste za programiranje kockarskih mašina - ističe Jeftović.

Drugi stručnjak, Martin Armstrong, takođe, preispituje Fergusonov model i došao je do sličnih zaključaka. Kaže da je "takva šala je ili odvratna prevara ili je to najnekompetentniji deo programiranja koji sam ikada video u životu. Čitav tim treba da bude raspušten i da se uspostavi nezavisni tim koji će pregledati rad Nila Fergusona. Jedini razuman zaključak do kojeg mogu doći je da je ovo namerno korišćen da bi opravdao lažne prognoze namenjene političkom aktivizmu."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.