OVO SE DEŠAVA PRVI PUT ZA PET GODINA: EPL pretekao AMAZON i postao NAJVREDNIJA MARKA SVETA!
Epl, Foto: EPA/JEROME FAVRE

uspeh!

OVO SE DEŠAVA PRVI PUT ZA PET GODINA: EPL pretekao AMAZON i postao NAJVREDNIJA MARKA SVETA!

Vrednost brenda, proizvođača iPhone-a, porasla je 87 odsto u poslednjih 12 meseci i dostigla je 263,4 milijarde dolara

Objavljeno:

Epl (Apple) je prvi put u pet godina pretekao Amazon, da bi postao najvrednija marka na svetu, navodi se u izveštaju konsultantske kompanije "Brand Finance".

Takođe je prva kompanija koja je prošle godine dostigla tržišnu granicu od 2 biliona dolara. Vrednost brenda, proizvođača iPhone-a, porasla je 87 odsto u poslednjih 12 meseci i dostigla je 263,4 milijarde dolara, prema indeksu Brand Finance Global 500 2021.

Porast je pripisan Eplovoj strategiji diverzifikacije, koja je dovela do toga da se kompanija proširi na digitalne i usluge pretplate, i istražila je potencijal električnih automobila.

"Dok je Epl, pet godina nakon što je poslednji put zauzeo prvo mesto, Amazonu vratio titulu najvrednijeg svetskog brenda, ponovo smo svedoci onoga Mislite drugačije: od Mac-a do iPod-a, iPhone-a, iPad-a, Apple Watch-a, pretplatničkih usluga, do beskonačnosti i šire" rekao je izvršni direktor "Brand Finance".

Očekuje se da će Epl takođe ostvariti najveći kvartalni prihod ikada i prvi ukupan iznos iznad 100 milijardi dolara, kada u sredu prijavi zaradu. Drugoplasirani Amazon je, ipak, uspeo da zabeleži rast vrednosti brenda od 15 procenata na 254,2 milijarde dolara

"Maloprodajni gigant je jedan od retkih brendova koji su imali veliku korist od pandemije. Tokom drugog i trećeg kvartala 2020. platforme za e-trgovinu zabeležile su najveći rast prihoda od 2016. godine" ukazuje David Haigh.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.