WHATSAPP OD 1. JANUARA VIŠE NEĆE RADITI NA OVIM UREĐAJIMA: Preporučuju da pređete na novije modele!
WhatsApp aplikacija, Foto: EPA

pregazilo ih vreme

WHATSAPP OD 1. JANUARA VIŠE NEĆE RADITI NA OVIM UREĐAJIMA: Preporučuju da pređete na novije modele!

Aplikacija za razmenu poruka WhatsApp od 1. januara 2018. godine više neće biti dostupna na nekim pametnim telefonima.

Objavljeno:

Aplikacija za razmenu poruka WhatsApp od 1. januara 2018. godine više neće biti dostupna na pametnim telefonima koji pokreću operativne sistemi Windows Phone 8 i starije, BlackBerry OS i BlackBerry 10, piše The Independent.

- Kad smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, ljudi su se na drukčiji način koristili mobilnim uređajima. Appleova trgovina aplikacija tada je bila stara svega nekoliko meseci. Oko 70 posto svih mobilnih telefona pokretalo je operativne sisteme koje su na tržište stavljali BlackBerry i Nokia - piše u objavi WhatsAppa na njihovom blogu.

- Operativni sistemi koje nude Google, Apple i Microsoft, a koji danas zauzimaju otprilike 99,5 posto tržišta, tada su koristili nešto manje od 25 posto tržišta.-

Stavio je Ajfon i novi Samsung u VRELU vodu - jedan je preživeo, šta mislite, KOJI?! (VIDEO)

Potpora ovih platforma se gasi jer one više nisu popularne i već je neko vreme tako. Podsećamo, WhatsApp je u junu ove godine prestao raditi na uređajima koji pokreću operativni sistem Nokia Symbian S60.

WhatsApp planira 31. decembra 2018. godine da ukine potporu za uređaje s operativnim sistemom Nokia S40, dok će 1. februara 2020. ukinuti potporu za sve mobilne uređaje koje pokreću operativnih sistema Android 2.3.7 i starije.

Premda aplikacija na tim uređajima u ovom trenutku radi, WhatsApp više ne radi aktivno na njoj te bi ona mogla prestati da radi u bilo kojem trenutku.

- Dok su ovi mobilni uređaji bili važan deo naše priče, oni više nemaju mogućnosti koje trebamo kako bismo nastavili nadograđivati našu aplikaciju- , rekli su iz WhatsAppa.

- Ovo je teška odluka, ali ispravna odluka jer želimo ljudima omogućiti bolje načine za komunikaciju s prijateljima i porodicom. Ako još uvek koristite jedan od uređaja koje više nećemo podržavati, savetujemo vam da pređete na noviji mobilni telefon.-

Bonus video:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.