Bitkoin u 2021. godini porastao preko 60%!
Bitcoin, Foto: PROMO

bitcoin

Bitkoin u 2021. godini porastao preko 60%!

Predsedavajući Federalnih rezervi SAD je 30. septembra izjavio da američka centralna banka ne namerava da zabrani niti sputava kriptovalute.

Objavljeno: 13:51h

Cena bitkoina je tokom 2021. godine porasla preko 60%, dok je u novembru prošle godine dostigla rekordnu vrednost od 69 hiljada dolara za jedan bitkoin. Danas se cena kreće oko 41 hiljada dolara.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom bitkoina (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom bitkoina”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Pogledajmo sada najvažnije događaje vezane za bitkoin koji su obeležili kraj prošle godine.

Predsedavajući Federalnih rezervi SAD je 30. septembra izjavio da američka centralna banka ne namerava da zabrani niti sputava kriptovalute.

Vest od 19. oktobra - da će prvi Bitcoin Futures Exchange fond u SAD biti odobren od strane Komisije za hartije od vrednosti SAD (SEC) označio je svojevrsno priznanje američkog regulatora da su kriptovalute neizbežna realnost koju treba institucionalno prihvatiti i podvesti u formalne tokove. To regultorno odbrenje je poguralo cenu bitkoin do najvišeg nivoa.

Bitcoin
foto: PROMO

S druge strane, Bank of America pokrenula je istraživanje digitalne imovine koje je pokazalo da su kriptovalute sada već toliko narasle da bi ih institucionalni investitori ignorisali. Investicione banke su odbacile svoj prethodni skepticizam u pogledu kriptovaluta. U novembru je JP Morgan potvrdio svoju prognozu da će bitkoin porasti na 146 hiljada dolara. Citibank predviđa da će prva kriptovaluta ove godine dostići 120 hiljada dolara. Budućnost kriptovaluta deluje sjajno, barem za sada, jer sve više ljudi želi da ima u vlasništvu kriptovalute, krug poznatih ličnosti koji su u taj domen zakoračili se širi. Rast potražnje, u kombinaciji sa limitiranom ponudom i sve usporenijim tempom rudarenja bitkoina, ukazuju na dugoročni nastavak rasta cene „digitalnog zlata”, kako neki nazivaju bitkoin.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Izvori: Reuters, Marketwatch

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media