Prepoznat značaj onlajn platformi za vreme krize
Foto: Promo

digitalne platforme

Prepoznat značaj onlajn platformi za vreme krize

Priznanje DokTok-u za učešće u inicijativi „Budi i ti heroj“

Objavljeno: 08:50h

Članovima DokTok tima uručeno je priznanje od strane Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za učešće u inicijativi „Budi i ti heroj“ i spremnost da svoje resurse, znanje i inovativne ideje stavi na raspolaganje Republici Srbiji u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa Covid-19.

Priznanje za inovativno tehnološko rešenje DokTok timu uručio je ministar Nenad Popović i istakao važnost ovakvih inicijativa gde nove tehnologije i IT rešenja zajedno sa tehnologijama koje se ostvaruju u medicini daju najbolji rezultat. Uz naglasak na herojima krize Covid-19, među kojima su i svi uključeni u inicijativu, ali i lekari, od posebnog je značaja izdvojiti one koji su svojim volonterskim radom učestvovali u razvoju DokTok platforme i pružali stručne medicinske konsultacije onlajn putem platforme.

„Iako je inicijalna ideja za razvoj DokToka nastala u želji da građanima širom Srbije omogućimo besplatne konsultacije sa lekarom u periodu kada je zdravstveni sistem bio preopterećen, pokazalo se da je tržište Srbije spremno za dolazak pionira telemedicine. Premeštanje zdravstvenih konsultacija u virtuelni prostor na jednostavan i brz način olakšava brigu o zdravlju i štedi im vreme koje se troši u putu ili čekaonici Doma zdravlja. Izuzetno nam je drago da je značaj naše platforme prepoznat i svakako će biti vetar u leđa za dalji rast i razvoj“, izjavila je Tamara Didić ispred DokTok tima.

Od pokretanja platforme krajem aprila tekuće godine, platformu je posetilo više od 30.000 ljudi, što je rezultiralo velikim brojem uspešno izvršenih konsultacija. Ono što se posebno izdvaja jeste činjenica da su gotovo 80% korisnika žene, dok je na platformi trenutno aktivno 200 lekara volontera.

DokTok je onlajn platforma koja povezuje građane sa lekarima opšte prakse i specijalistima privatnih zdravstvenih ustanova, uključujući i aktivne i penzionisane zdravstvene radnike kao i psihologe. DokTok platformu su inicirali i razvili: ICT Hub centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija i kompanija Talkini, DNA Communications i Vip mobile. Inicijativi su se pridružili i opšta bolnica Bel Medic, Medigroup i Psihoanalitičko društvo Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.