FORTNAJT JE BIO JUČE! OVA igrica osvojiće svet u najkraćem roku! (VIDEO)
Ali tako je često sa stvarima koje izazivaju zavisnost., Foto: Print Screen Youtube

Zabavno

FORTNAJT JE BIO JUČE! OVA igrica osvojiće svet u najkraćem roku! (VIDEO)

No, kako god industrija pokušala prikazati monetizaciju ovog tipa, radi se o kockanju, a umesto novca, dobivate virtualne sitnice

Objavljeno: 15:04h

Možda je trenutno primarno poznata isključivo u svetu zagriženih ljubitelja videoigara, ali kako to inače biva, samo je pitanje vremena kada će postati puno više od toga. Naime, Genshin Impact izgleda predivno, bez problema vas uvlači u priču, radnja je smeštena u predivno dizajniranom svetu i, verovali ili ne, besplatan. je.

Ova igrica pojavila se iznenada i mnogi još nisu sigurni o čemu je točno riječ, ali čuli su za naslov. Prije mjesec dana nitko nije ni znao o čemu je riječ, a sada se pojavljuje na plakatima u njujorškoj podzemnoj železnici i gejmeri raspravljaju o njoj na tviteru. U samo dva meseca zaradila je više od 100 miliona dolara i već je sad jedna od najuspješnijih kineskih igara koje su se dokopale globalnog tržišta.

I sve ovo nije iznenađenje jer vizualno je predivna, djeluje kao AAA naslov, brutalna je kopija Nintendova RPG klasika The Legend of Zelda: Breath of the Wild i besplatna je. Barem na prvi pogled jer podsjećamo vas na spomenutih 100 milijuna dolara.

Realno gledajući, igra uistinu jest besplatna i nema ni jednog pravog razloga da stavite svoju kreditnu karticu u pogon. S druge strane, postoje milijuni malih nebitnih razloga koji vas mame da to učinite jer, primedbe, možete osvojiti nove likove.

Taj se poslovni model u Japanu zove "gacha" po gachapon aparatima koji vam daju raznorazne igračke pakirane u plastične loptice. Ovde su igračke virtualne i zovemo ih kutijama plena. Naravno, sve te nagrade možete osvojiti i ako samo temeljito igrate igru, ali puno je brže ako iskeširate neki sitniš.

Radi se o klasičnom pristupu koji je u ovom slučaju daleko pošteniji jer igra ni u jednom trenutku ne postaje toliko nemoguće teška da ste prisiljeni platiti da biste ju završili. Uz sve to, kineska kompanija ima zakonsku obvezu osjetno olakšati dobivanje rijetkih likova.

No, kako god industrija pokušala prikazati monetizaciju ovog tipa, radi se o kockanju, a umesto novca, dobijate virtualne sitnice.

Genshin Impact je konstantno opiranje nagonu da potrošite novac. Naravno, nekima je neopisivo lako oduprijeti se plaćanju i ovo je savršena igra za njih. Možda malo šteka ovisno o platformi na kojoj igrate (PC, PS4 i mobilni uređaji), ali načelno je riječ o glatkom iskustvu. Isto tako, ovo je ujedno i predivna i zarazna igra za gotovo nimalo ili malo novca. Ali tako je često sa stvarima koje izazivaju zavisnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Indeks.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.