NIJE ŽELEO NA FAKULTET, A SADA ZARAĐUJE 200.000 DOLARA GODIŠNJE: Uskoro postaje MILIONER ZBOG OVOG POSLA! (VIDEO)
Aleks Benabe, Foto: Youtube printscreen

neobična karijera

NIJE ŽELEO NA FAKULTET, A SADA ZARAĐUJE 200.000 DOLARA GODIŠNJE: Uskoro postaje MILIONER ZBOG OVOG POSLA! (VIDEO)

Aleks Benabe (19) redovno igra između 12 i 24 sata, a jednom prilikom je uživo prenosio sebe kako igra 37 sati bez prestanka

Objavljeno: 21:51h

Tinejdžer iz Filadelfije zarađuje oko 200.000 dolara godišnje igrajući videoigru Fortnajt, piše Mirror.

Aleks Benabe (19) redovno igra između 12 i 24 sata, a jednom prilikom je uživo prenosio sebe kako igra 37 sati bez prestanka, pauzirajući jedino prilikom odlaska u toalet.

U proseku, Aleks igra desetak sati dnevno u očevoj garaži, koja je pretvorena u visokotehnološki igrački centar koji sadrži opremu vrednu 50.000 dolara. Njegova igra je Fortnite Battle Royale – 100 igrača suočava se u borbi na smrt u kojoj samo jedan pobeđuje.

Ovaj uspešni tinejdžer spreman je da se u junu takmiči na Svetskom kupu Fornite, turniru s nagradnim fondom od 30 miliona dolara.

Aleks, koji se preko interneta zove Destroy, kaže da je oduvek znao da želi biti profesionalni gejmer.

- Igram igrice od svoje sedme godine. Da budem iskren, nisam imao plan B. Znao sam da ne želim ići na fakultet ni pronaći posao. Prva igra koju sam igrao bila je Call of Duty: Modern Warfare. Prvi sam novac zaradio s 13 godina. Moja karijera zaista je započela u 18. godini. U to vreme sam zarađivao između 40 i 50 hiljada dolara godišnje.

Sada zarađuje neverovatnih 10-12 hiljada dolara mesečno na Twitchu, najboljoj platformi za izravan prijenos videoigara. Takođe je zaradio dosta novca od igranja pred publikom na stadionima, kao i ugovora sa softverskom firmom Epic Games.

- Prošle godine zaradio sam oko 60.000 dolara od Epic Gamesa zbog dobrih rezultata na određenim turnirima - kaže Aleks, koji ima unosan ugovor i s profesionalnom Esports organizacijom Luminosity Gaming.

- Nažalost, zbog poslovne politike ove organizacije, ne smem objaviti koliko zarađujem, ali i njihova ponuda bila je jako agresivna – dodao je.

Alexov otac i menadžer, Maemi Benabe (41), kaže da njegov bogati sin štedi sav novac koji zaradi. No, nedavno je potrošio oko 50.000 dolara pretvarajući garažu u visokotehnološki centar za igranje.

Nije sve, ipak, u zabavi i igri. Da bi održao formu i ostao konkurentan, Aleks se mora pridržavati i strogog rasporeda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.