FEJSBUK UVODI TAMNI REŽIM: Šta ovo znači i kako će uticati na naše živote?
Nova funkcija, Foto: EPA-EFE/ JULIEN DE ROSA

štedi bateriju

FEJSBUK UVODI TAMNI REŽIM: Šta ovo znači i kako će uticati na naše živote?

Čudno je to što je Fejsbuk tek sada ovo objavio obzirom da su to mnogi pre njega učinili.

Objavljeno:

Kako pište portal The Verge, Fejsbuk će po svemu sudeći uvesti tamni režim kao jendu od svojih novih funkcija. Ljudi iz ove kompanije potvrdili su informaciju da ovu funkciju testiraju i na aplikaciji za mobine telefone. Kako su primetili iz SocialMedia Today, Fejsbuk je već za ograničeni broj korisnika širom sveta omogućio tamni režim, rekao je njihov portparol.

Mobilna verzija tamnog režima koji je Fejsbuk prošlog meseca uveo za desktop računare "značilo je smanjenje osvetljenja", pogotovo u okruženju sa manje svetlosti dodao je on. I dalje ne postoji tačan rok kada bi ovaj režim postao svima dostupan.

Ovako izgleda iskustvo nekih od korisnika koji već imaju tamni režim:

Čudno je to što je Fejsbuk tek sada ovo objavio obzirom da su to mnogi pre njega učinili. Instagram i Whatsapp ga odveć imaju kao i Fejsbuk Mesindžer. Tviter je neko vreme imao tamni režim za svoju android i ajfon aplikaciju a čak je i Gugl ove godine uveo tamni režim za svoju aplikaciju.

Različite varijacije slabog i jačeg osvetljenja unutar aplikacije su veoma popularne, ne samo što nekim korisnicima pružaju bolji užitak i estetsku satisfakciju, nego zato što ovakve funkcije takođe mogu sačuvati život baterije mobilnog telefona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/The Verge)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.