FEJSBUK POSTAJE NOVI TINDER?! Uveli novu aplikaciju za UPOZNAVANJE, ali kritičari tvrde da se iza toga krije NEŠTO OPASNO
Fejsbuk uvodi novu aplikaciju, Foto: Profimedia

oprez

FEJSBUK POSTAJE NOVI TINDER?! Uveli novu aplikaciju za UPOZNAVANJE, ali kritičari tvrde da se iza toga krije NEŠTO OPASNO

Još nije poznato kako će nova aplikacija da radi

Objavljeno:

Kompanija Fejsbuk najavila je svoju aplikaciju za upoznavanje koja bi mogla da potuče konkurenciju ako uspe da omogući korisnicima da se sretnu u realnom životu. Ipak, kritičari su već upozorili da bi iza ideje giganta mogao da se krije nadzor.

Još nije poznato kako će nova aplikacija da radi. Ono što se zna je da će platforma biti unutar zvanične aplikacije, i da će korisnici moći da "otključaju" individualne događaje ili grupe kako bi videli potencijalna poklapanja partnera.

- Baš kao i u pravom životu, što ste aktivniji u komunikaciji sa zajednicama oko vas, imaćete veće šanse da upoznate sjajne ljude - najavila je kompanija.

To će biti potez koji bi mogao da donese uspeh aplikaciji i potencijalno potuče konkurenciju. Jedna od najvećih zamerki aplikacijama za upoznavanje je da mnogi ne mogu da sa dopisivanja pređu na upoznavanje uživo. Na internetu postoji i nezvanična matematika o tome koliko je tešto upoznati nekoga, piše "Verge".

"Tinder" je recimo i platio paru da se sretnu nakon što je njihova prepiska postala viralna. Kompanija je čak platila i let kako bi se upoznali.

Iako je to bila dobra reklama za platformu, potvrdila je i realni problem, odnosno da korisnici organizuju prvi sastanak. Ako Fejsbukova aplikacija bude kakvom je najavljuju, mogla bi da ohrabri ljude da se češće uključuju u događaje.

Ipak, kritičari upozoravaju da bi iza poteza Fejsbuka mogla da se krije nova mera nadzora.

Britanski "Gardijan" je objavio da je upravo osnivač Mark Zakerberg bio iza upada u sajt kampusa na koledžu, pri čemu je pokupio slike studenata kako bi ocenjivali izgled jedni drugima.

"Gardijan" upozorava i da bi moglo da dođe do novog curenja informacija.

Ističe i da će za razliku od "Tindera", ova aplikacija imati informacije o svakom delu života ljudi.

Bonus video:

4 koraka i potpuno ste sigurni: Espreso vam otkriva kako da nikad ne budete meta hakerskih virusa!

(Espreso.co.rs/Theguardian.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.