Fejsbuk uvodi opciju koja će REŠITI SUMNJE: Saznajte da li ste među ZLOUPOTREBLJENIM KORISNICIMA
Informacije su prikupljane preko aplikacija za istraživanje, Foto: Reuter

obradovali korisnike

Fejsbuk uvodi opciju koja će REŠITI SUMNJE: Saznajte da li ste među ZLOUPOTREBLJENIM KORISNICIMA

Kako se navodi, informacije su prikupljane preko aplikacija za istraživanje

Objavljeno:

Fejsbuk je priznao da su podaci sa ogromnog broja naloga korisnika ove društvene mreže bili nepropisno korišćeni od strane Kembridž analitike.

Prvobitna cifra od 50 miliona naloga koje je Kembridž analitika prikupila za potrebe izborne trke Donalda Trampa, povećana je na 2,2 milijarde nakon što je Fejsbuk izašao u javnost sa novim podacima.

Kako se navodi, informacije su prikupljane preko aplikacija za istraživanje koja je sve unete podatke korisnika koji su je skinuli beležila, ali tom prilikom nije oštetila samo anketirane korisnike, već i njihove prijatelje.

Fejsbuk je objavio da će nova funkcija biti dostupna od ponedeljka, 9. aprila i korisnicima će tim putem biti omogućeno da provere koje su aplikacije instalirali na svojim uređajima, kao i šta je od podataka deljeno sa programerima.

Ipak, vest koja je najviše obradovala korisnike širom sveta jeste to da će posredstvom nove aplikacije biti u mogućnosti da provere da li su jedan od 2,2 milijarde korisnika čiji su podaci preuzeti od strane Kembridž analitike.

Bonus video:

4 koraka i potpuno ste sigurni: Espreso vam otkriva kako da nikad ne budete meta hakerskih virusa!

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.