POMOĆU OVE APLIKACIJE VAS ŠPIJUNIRAJU NA WHATSAPP-U: Ne ostavlja nikakve tragove!
WhatsApp ima ozbilja propust, Foto: Pixabay

BUDITE OPREZNI

POMOĆU OVE APLIKACIJE VAS ŠPIJUNIRAJU NA WHATSAPP-U: Ne ostavlja nikakve tragove!

Da li ste čuli za Chatwatch?

Objavljeno:

Vaši poznanici i prijatelji na aplikaciji WhatsApp mogu vas špijunirati preko jedne lukave aplikacije - Chatwatch.

Ova nova aplikacija za iOS koja korisnicima omogućava da prate svoje kontakte u WhatsAppu tako da proveravaju kada oni aktiviraju ili gase aplikaciju za četovanje, izveštava "Nekst Veb".

Otkriće ovakve vrste 'sigurnosnog propusta' nije ništa novo, s obzirom da WhatsApp, odnosno Fejsbuk već godinama na taj način proveravaju i analiziraju povezanost i sklonosti pojedinaca bez nužnog gledanja u njihove razgovore.

Naime, enkripcija četovanja među sagovornicima je oduvek bio prioritet koji niti WhatsApp niti Fejsbuk ne žele ili ne mogu remetiti. Ono što mogu da urade je da prate vašu onlajn aktivnost.

Svaki put kada otvori razgovor s nekim kontaktom videće je li on ili ona onlajn putem statusa ispod imena.

Aplikacija Chatwatch proveravanje onlajn statusa beleži umesto korisnika, dajući mu uvid u aktivnosti njegovih kontakata. Kompanija koja je razvila app tvrdi da je nemoguće izbeći njihovo budno oko. Ne pomaže niti gašenje opcije 'Poslednji put viđen'.

Chatwatch može pratiti kontakte čak i kada korisnik nije u aplikaciji jednostavnim pokretanjem razgovora (bez slanja poruka). Izvlačenje uvida takvom metodom ne ostavlja nikakve tragove, a znatiželjniku daje do znanja koliko vremena njegov kontakt provodi četujući.

Iako bismo zbilja voleli da WhatsApp onemogući špijuniranja kontakata ovom metodom, sve što možemo trenutno učiniti je nadati se da znatiželjnici iz našeg adresara ne žele platiti dva dolara nedeljno kako bi nas pratili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.