NOVA DRUŠTVENA MREŽA KOJA ĆE ZAMENITI INSTAGRAM: Da li ste čuli za Vero?
Vero postaje sve veći hit, Foto: Youtube printscreen

novi trend

NOVA DRUŠTVENA MREŽA KOJA ĆE ZAMENITI INSTAGRAM: Da li ste čuli za Vero?

Evo u čemu se razlikuje od Instagrama

Objavljeno:

Pojavila se nova društvena mreža koja preti da ugrozi popularnost Instagrama, a zove se Vero.

Društvena mreža i njena pripadajuća aplikacija prozvani su novim Instagramom, ali se od Instagrama razlikuju u nekoliko ključnih aspekata.

Kao prvo, zbog trenutne navale korisnika aplikacija ne radi svima, kao drugo, Vero planira naplaćivati korištenje, a kao treće, na platformi neće biti reklama.

Vero je pokrenut pre nekoliko godina kao potencijalni konkurent Fejsbuku i Instagramu, međutim tek mu je poslednjih nekoliko dana porasla popularnost.

Naime, nekoliko uticajnih korisnika Instagrama počelo je objavljivati na Veru pa su najavili da će početi aktivnije koristiti servis.

Zbog velikog interesa došlo je do privremene nestabilnosti platforme. Mnogi korisnici se ne mogu prijaviti za servis, a oni koji se prijave ne mogu ništa da objave.

Vero je na Tviteru objavio da se muče upravo zbog povećanja broja korisnika.

-Trenutno imamo povremenih tehničkih problema zbog velikog prometa. Radimo na njihovom otklanjanju. - napisali su.

Korisnici su takođe ukazali da su uslovi korištenja platforme potencijalno nepovoljni za kreativce koji će na njoj objavljivati sadržaj. Naime, prema pravilima, korisnici objavljivanjem na stranici autorska prava prenose na Vero, a Vero ih može koristiti bez plaćanja.

Iz Vera su također vrlo jasno rekli da će u budućnosti naplaćivati korištenje servisa.

- Naš poslovni model će se temeljiti na pretplati. Naši će kupci biti naši korisnici, a ne oglašivači - stoji u manifestu kompanije.

Vero trenutno ne broji ni milion korisnika, a iz firme su rekli da će prvih milion korisnika besplatno koristiti servis.

Kompanija u svom manifestu takođe obećava da će probati da izbegne probleme s kojima se bore Instagram i druge društvene mreže. Vero će tako sadržaj prezentovati hronološki i neće koristiti algoritme, a neće moći ni da se plati da bi objava bila vidljivija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.