Šapić: Širim politiku kakvu sam do sada vodio na Novom Beogradu na ceo grad
Aleksandar Šapić, Foto: Fonet

Samo napred

Šapić: Širim politiku kakvu sam do sada vodio na Novom Beogradu na ceo grad

U sledećih nekoliko meseci formalizovaću organizaciju koja iziskuje mnogo veći nivo od onog koji danas imamo. Potrebe su nam takve da ta organizacija mora da se proširi, za početak, na teritoriju čitavog Beograda, a sve ostalo, poput politike i načina delovanja, biće isto kao na Novom Beogradu - navodi Šapić.

Objavljeno:

Formiraću beogradsku organizaciju i propagirati politiku kakvu sam do sada vodio na Novom Beogradu, kaže za “Blic” Aleksandar Šapić.

Predsednik opštine Novi Beograd možda je najprijatnije iznenađenje izbora sa osvojenih 9,3 odsto glasova. Iako je na izbore izašao sam, bez stranke i infrastrukture i sa malo novca potrošenog u kampanji, njegova lista je jedna od samo četiri koje su prešle cenzus. Uspeo je da stvori osnov za dalje bavljenje politikom.

U razgovoru za “Blic” je otkrio da mu sledi pravljenje beogradske organizacije i propagiranje pravca lokalne politike koji zastupa na Novom Beogradu.

- U sledećih nekoliko meseci formalizovaću organizaciju koja iziskuje mnogo veći nivo od onog koji danas imamo. Potrebe su nam takve da ta organizacija mora da se proširi, za početak, na teritoriju čitavog Beograda, a sve ostalo, poput politike i načina delovanja, biće isto kao na Novom Beogradu - navodi Šapić.

On kaže da je rano da govori o tome hoće li se ta organizacija u perspektivi širiti.

- Tek su se završili ovi izbori, o tome ćemo tek pričati. Ne mogu da tvrdim da neću proširiti delovanje na nivo republike, ali parlamentarni izbori nisu blizu, nema razloga da jurim - ističe on.

Vladimir Pejić iz agenicje Faktor plus kaže za “Blic” da je Šapić ostvario “jako dobar rezultat, ozbiljan potencijal i da samim tim postaje ozbiljan igrač”.

- S obzirom na to koliko ga je bilo u medijima, na novac koji je uložio u kampanju, na odsustvo infrastrukture, ostvario je veoma dobar rezultat. Međutim, ovo je i najopasniji rezultat, u smislu da mu ne garantuje da može da bude gradonačelnik, dok bi u nekim drugim okolnostima mogao da ima odlučujuću ulogu - navodi Pejić.

On smatra da bi Šapić, ukoliko planira da bude ozbiljan politički faktor, trebalo da napravi stranku i materijalizuje rezultat.

- Ušao je u ove izbore kao autsajder, mnogi su ga potcenili i to mu je olakšalo. Već na prvim sledećim izborima neće imati tu poziciju, već će morati da brani rezultat, što je uvek teže - kaže Pejić.

On kaže da je pred Šapićem ili osnivanje stranke ili ukrupnjavanje s nekom drugom opcijom u novu ili već postojeću stranku.

- Ne računajući Đilasa, ostvario je bolji rezultat od ostatka opozicije. Bilo bi neprimereno da bude peti čovek u nekoj od stranaka, a da je jači i popularniji igrač od onih koji su na čelu tih stranaka - kaže Pejić.

Neću odustati od ovog puta

- Neću odustati od drugačijeg pristupa, ponašanja, stava, u odnosu na decenijsku praksu naše političke scene, jer verujem da je to jedini pravi put. Dosledan se može biti i bez histerije, napadanja, vređanja. Šta to donosi u budućnosti, ne znam, ali znam da se menjati neću - napisao je Šapić.

BONUS VIDEO:

TIZER “Da se ne lažemo“ o radu gradskih službi Antić: Ne pričam o metrou kad 30% ljudi nema kanalizaciju

(Espreso.co.rs / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.