Boško Obradović: Beograd je dobio vlast i opoziciju kakvu je želeo!
Boško Obradović se zahvalio glasačima, Foto: Fonet

nakon izbora

Boško Obradović: Beograd je dobio vlast i opoziciju kakvu je želeo!

- Nemam pravo da se ljutim na Beograđane što su izabrali Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića, kao i Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića

Objavljeno:

Lider pokreta "Dveri", Boško Obradović, je povodom rezultata beogradskih izbora objavio saopštenje u kojem je objavio da će se posvetiti skupštinskom radu, brobi za KiM i predstavljanju porodične i ekonomske politike.

- Pre svega, želim da čestitam gradskoj organizaciji Dveri u Boru na dobrom rezultatu koji je koalicija DVERI-DJB ostvarila u ovom gradu osvojivši 8,5% na lokalnim izborima. Smatram, takođe, da je veliki uspeh izaći samostalno na izbore u Aranđelovcu, gde je bilo samo šest izbornih listi, kao i u Sevojnu gde su bile samo četiri izborne liste, ali svakako ne možemo biti zadovoljni ostajanjem ispod cenzusa u ove dve opštine.

Beograd je posebna priča. Bili smo svakako peti među 24 izborne liste, ali to nije nikakva uteha ako smo ostali ispod cenzusa. Ovde još uvek ne znamo šta je tačno naš rezultat, jer Gradska izborna komisija nije izašla sa svojim rezultatima već rezultate izbora saopštavaju stranke vlasti i nevladine organizacije pod kontrolom vlasti. Bilo je mnogo nepravilnosti i prigovora na biračkim mestima, još uvek nam pristižu zapisnici sa svih biračkih mesta, i dok ne ostvarimo uvid u birački materijal i ne uverimo se šta je naš pravi rezultat - ne priznajemo ishod ovih izbora koji je proglasio Vučić, a ne GIK.

Koristim se prilikom da se javno zahvalim svim biračima u Beogradu koji su glasali za alternativu i sadašnjoj i bivšoj vlasti oličenu u koaliciji DVERI-DJB. Smatram da smo istrčali jednu poštenu izbornu trku, ponudili dobar program za grad Beograd i nadu da ne mora uvek da se bira između istih političara koji se vrte na vlasti već 28 godina. Očito da još uvek nije zrelo za ovu političku poruku. Građani vole i žele da ih i dalje politički vode isti. Ali, nije mali broj onih koji su prepoznali ovu političku alternativu i treba nastaviti tim putem dalje da bi ova poruka mogla još glasnije da se čuje, bez obzira na sve finansijske, medijske i druge opstrukcije vlasti. Predsedništvo i Glavni odbor Dveri doneće uskoro potrebne odluke u tom pravcu.

Posle svega, lično smatram da je Beograd dobio i vlast i opoziciju kakvu je želeo. Nemam pravo da se ljutim na Beograđane što su izabrali Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića, kao i Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića. To je njihov izbor. Izabrali su da Beogradom i dalje vladaju Siniša Mali i Goran Vesić, a da im opozicija budu Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, iako niko nije umeo da mi navede niti jednu izjavu Đilasa i Šapića protiv Vučićeve vlasti u prethodne četiri godine.

Srpski pokret Dveri i ja lično se posvećujemo skupštinskom radu u republičkom parlamentu, kao i najvažnijoj temi 2018. godine, a to je borba za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Istovremeno, Srpski pokret Dveri će se mnogo više posvetiti predstavljanju svoje porodične i ekonomske politike, ali nećemo odstupiti ni od započete borbe protiv kriminala i korupcije u vrhu Vučićeve vlasti. Građani će imati priliku da uporede naš rad u Narodnoj skupštini Republike Srbije i delovanje stare opozicije u skupštini grada Beograda koja je ćutala prethodne četiri godine.

Nemam, takođe, pravo da se žalim na nepoštene izborne uslove i medijsku blokadu, jer smo pristali da u tome učestvujemo. Aleksandar Vučić je ranije već jednom javno obećao, a ponovio 1. marta na TV PINK, da Dveri više nikada neće ući u Skupštinu, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. To mu je očito bio jedan od fokusa na gradskim izborima u Beogradu. Razumeli smo ovu poruku i uskladićemo svoje buduće aktivnosti sa ovom pretnjom totalitarne vlasti koja misli da može da određuje rezultate izbora. Jasna nam je priroda aktuelnog političkog sistema i očito je da ćemo morati da menjamo metode političke borbe.

Ono što je jedino sigurno: nema povlačenja - nema predaje!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.