Krkobabić: Beograd je lokomotiva razvoja zemlje
Krkobabić je dao svoje mišljenje o izborima, Foto: Printscreen / N1

ministar posle glasanja

Krkobabić: Beograd je lokomotiva razvoja zemlje

On je rekao da za 400.000 starijih treba zadržati besplatan gradski prevoz, ali i videti da li ima mogućnosti za uvođenje 13. penzije

Objavljeno:

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da su beogradski izbori važni za celu Srbiju jer je Beograd lokomotiva razvoja zemlje. - Sve što počinje u Srbiji završava se u Beogradu. Ono što je ključno u narednom periodu - to je kontinuitet, nastavak izgradnje kapitalnih objekata i ravnomerniji razvoj rubnih područja - rekao je Krkobabić novinarima posle glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda. On je istakao da u naredne četiri godine treba raditi na formiranju zadružnih prstenova po selima oko Beograda kako bi dobili kvalitetnije snabdevanje hranom.

Prema njegovim rečima, sva rubna naselja treba da imaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu ali i trotoare. Krkobabić je kazao da se treba usredsrediti i na novu socijalnu politiku koja će biti finansijski dobro potkrepljena i koja će pomoći starijim sugrađanima. On je rekao da za 400.000 starijih treba zadržati bespletan gradski prevoz, ali i videti da li ima mogućnosti za uvođenje 13. penzije. - U naredne četiri godine treba da radimo na nečemu što je ključ - to je međugeneracijska solidarnost jer hoćemo da mladi i stari žive zajedno a ne jedni pored drugih - rekao je Krkobabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.