FIZIČKI NAPAD NA IZBORIMA, NAPADNUT POSMATRAČ CRTE! Primetili smo neregularnosti, a onda su UDARILI U GLAVU!
Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE, Foto: Fonet

JOŠ JEDAN INCIDENT

FIZIČKI NAPAD NA IZBORIMA, NAPADNUT POSMATRAČ CRTE! Primetili smo neregularnosti, a onda su UDARILI U GLAVU!

On nema težih povreda, ali je napad prijavljen policiji

Objavljeno: 21:06h

Programski direktor Crte, Raša Nedeljkov, izjavio je danas da se na biračkom mestu na Novom Beogradu dogodio fizički napad na jednog njihovog posmatrača. Crta je taj napad prijavila policiji.

Napad na posmatrača Crte dogodio se na Novom Beogradu, na biračkom mestu broj 1, kada je tim Crte dobio informacije o potencijalnoj kupovini glasova ispred biračkog mesta.

- Posmatrači su na licu mesta dokumentovali šta se događa, pokušali su da priđu, tamo su im prišla dva lica i upozorili ih da ne snimaju telefonom, a nakon drugog upozorenja naš posmatrač je napadnut i udaren u lice - kazao je Nedeljkov.

- On nema težih povreda, ali je napad prijavljen policiji - dodao je Nedeljkov.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao i da je zabeležen još jedan incident kada je posmatraču te organizacije, kako je naveo, bila ugrožena bezbednost unutar biračkog mesta.

Drugi incident dogodio se na biračkom mestu na Zvezdari, kada je posmatrač Crte otkrio, kako se navodi, vođenje parelelne evidencije birača.

- Kada je o tome izveštavao Crtu, čuli su i drugi i nastalo je komešanje, osetio je da mu je bezbednost ugrožena zbog inteziteta tog komešanja, i pozvao nas je da ga izvedemo - objasnio je on.

Nedeljkov je istakao da su ljudi koji su učestvovali u ovim incidentima bili neidentifikovani i nisu imali stranačka obeležja.

Nedeljkov je rekao da ova dva incidenta izazivaju zabrinutost, i pozvao sve aktere u izbornom procesu na uzdržanost i poštovanje zakona jer jedino tako "izbori mogu biti završeni u demokratskom duhu".

Sledeću konferenciju za novinare CRTA drži u 18 sati.

Bonus video BEOGRADSKI IZBORI: Glasali Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš

(Espreso.co.rs/ N1info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.