Ljajić (SDPS): Izmena izbornog zakona, da ne bi fantomske manjinske stranke učestvovale u izborima
Ljajić o izborima, Foto: Fonet

tako to ide

Ljajić (SDPS): Izmena izbornog zakona, da ne bi fantomske manjinske stranke učestvovale u izborima

Nijednu ružnu reč nismo upitili prema drugima, razgovarali smo o postignutim rezultatima naše liste kao i o onome šta ćemo učniniti u narednom četvrogodišnjem mandatu

Objavljeno:

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da će ta stranka nakon beogradskih izbora pokrenuti inicijativu za izmenu izbornog zakona, čime će, kako je istakao, biti onemogućeno da fantomske manjinske stranke učestvuju na izborima.

"Nakon završetka izbora pokrenućemo inicijativu za izmenu izbornog zakona da ne bude dozvoljen cirkus od 24 izborne liste, kao na ovim beogradskim izborima", kazao je Ljajić ispred Tržnog centra "Ušće" gde je s aktivistima delio besplatne knjige u okviru predizborne kampanje. On je dodao da će na taj način biti onemogućeno da se pojavljuju "fantomske manjinske stranke koje čine skoro trećinu na ovim izborima". Prema njegovim rečima, nijedna od tih stranaka nije ranije govorila o manjinskim pravima, a sada učestvuju u izborima koristeći prirodni prag.

"Treba da sprečimo svaku zlupotrebu izbornog prava, to što zakon omogućava manjinama da lakše udje u parlament, ali ovo više nema veze ni sa manjinama ni sa izbornim pravom. Moramo da uozbiljimo našu političku scenu, a to se može sa novim izbornim zakonom", istakao je Ljajić. On je dodao da će SDPS ponovo inicirati i predložiti model izbornog zakona Skupštini Srbije. Govoreći o predizbornoj kampanji, Ljajić je rekao da su aktivisti SDPS vodili civilizovanu i raznovrsnu kampanju u kojoj su podellili više od 4.000 knjiga u svim beogradskim opštinama, obisli veliki broj udruženja penzionera. "Nijednu ružnu reč nismo upitili prema drugima, razgovarali smo o postignutim rezultatima naše liste kao i o onome šta ćemo učniniti u narednom četvrogodišnjem mandatu", rekao je on. Ljajić je pozvao sve gradjane Beograda da 4. marta u što većem broju izadju i jasno iskažu svoj politički stav i daju ocenu kako prema vlasti tako i prema opoziciji. "Nadam se da ćemo dobiti podršku i da će gradjani vrednovati ono što je lista 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd' uradila u protekle četiri godine", kazao je Ljaljić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.