Dveri: Zakazivanje sednice skupštine za 6. mart najbolja slika kršenja parlamentarnih procedura
Lider Dveri optužio je službe Skupštine Srbije da su danas zabranile toj i poslaničkoj grupi Dosta je bilo da u nekoj od skupštinskih sala prime studente Pravnog fakulteta, Foto: Beta

izbori

Dveri: Zakazivanje sednice skupštine za 6. mart najbolja slika kršenja parlamentarnih procedura

Aja Jung je pseudonim, lažno ime kandidata za odbornike liste Srpske napredne stranke

Objavljeno:

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je zakazivanje sednice Skupštine Srbije za 6. umesto za 1. mart, kada počinje redovno prolećno zasedanje,"najbolja slika kako izgleda kršenje parlamentarnih procedura". Obradović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Dosta je bilo Sašom Radulovićem ocenio da vladajuća većina pokušava da uguši glas opozicije objedinjavanjem kako je rekao, 32 tačke predloženog dnevnog reda u samo dve tačke.

"Skupština nije zasedala nijednog dana u januaru i februaru i postavlja se pitanje zašto bi prekidala rad zbog lokalnih izbora. I prošle godine je uoči predsedničkih izbora bio ukinut rad parlamenta, jedino obrazloženje za takvu odluku jeste da vladajuća većina ne želi da gradjani čuju glas opozicije u parlamentu", kazao je Obradović. Lider Dveri optužio je službe Skupštine Srbije da su danas zabranile toj i poslaničkoj grupi Dosta je bilo da u nekoj od skupštinskih sala prime studente Pravnog fakulteta pod kako je rekao, "izgovorom da Aja Jung ima svoj performans".

"Aja Jung je pseudonim, lažno ime kandidata za odbornike liste Srpske napredne stranke. Koji prioritet može ona da ima u odnosu na dva šefa poslaničkih grupa, to je pitanje za Generalni sekretarijat i za predsednicu skupštine Maju Gojković", naveo je Obradović.

On je ocenio da je ta odluka skupštinskih službi "veliko finale političkog nasilja u režiji Srpske napredne stranke" posle, kako je rekao, fizičkih i pretnji smrću koje su njemu i lideru DJB upućene prethodnih dana i rušenja štandova liste 'Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu a da se oni ne vrate' u Batajnici. Obradović je još jednom pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televizijski duel, optužujući ga da je "politička kukavica i da se pojavljuje samo u nameštenim emisijama"

Pogledajte bonus video :

( Espreso .rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.