Tadić o povezanosti kriminala i vlasti
Boris Tadić o sadašnjoj vlasti, Foto: Fonet

Beogradski izbori 2018.

Tadić o povezanosti kriminala i vlasti

Evropska komisija će predložiti Evropskom parlamentu stavljanje Srbije na crnu listu zemalja, koja ugrožava evropski sistem finansija - rekao je Tadić

Objavljeno:

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDS) Boris Tadić danas je ponovo upozorio na štetne posledice koje će Srbija imati zbog stavljanja na "crnu listu" međuvladine organizacije FATF (Financial Action Task Force) koja se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija.

- Ova činjenica osramoćuje Srbiju u medjunarodnoj finansijskoj i političkoj instituciji i najverovatnije će već u martu Evropska komisija predložiti Evropskom parlamentu stavljanje Srbije na crnu listu zemalja, koja ugrožava evropski sistem finansija i ugroziće sistem finansiranja u budućnosti i investicije u Srbiji i uopšte reputaciju zemlje - rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Beogradu ističući da Vlada prikriva te informacije.

Boris Tadić o reputaciji Srbije
Boris Tadić o reputaciji Srbije foto: Fonet

On je rekao da je bilo prilike da se nedostaci isprave, ali da to nije učinjeno i da se Srbija suočava sa ogromnim problemima za koje najveću odgovornost snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović.

- Posledice će biti katastrofalne po našu zemlju, po reputaciju naše zemlje kao članice UN i pretendenta na članstvo u EU, a biće katastrofa i po budući ekonomski razvoj naše zemlje, uprkos što Vučićev režim prikazuje neverovatne rezultate lažući i obmanjujući gradjane kakva je stvarna situacija u Srbiji. Mi smo poslednja zemlja po svim parametrima u regionu - rekao je Tadić. On je rekao da je vlast povezana sa organizovanim kriminalom, da su u porastu mafijaška ubistva što je, kako je dodao, na nekim od prethodnih konferencija i nagovestio da će se desiti. Tadić je kazao da neće odustati od postavljanja pitanja sve dok na njega ne dobije odgovor - šta su Vučić, Vlada Srbije i BIA uradili kada im je ubijeni predsednik Gradjanske inicijtive SDP Oliver Ivanović ukazao na pretnje kojima je izložen.

BONUS VIDEO: ANTIĆ (SPS) U VELIKOJ BRITANIJI: Beograd i London da sarađuju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.