Damjanović (SRS): Ne postoji segment u gradu za koji SRS nema rešenje
Foto: Fonet

izbori

Damjanović (SRS): Ne postoji segment u gradu za koji SRS nema rešenje

On je rekao da je ta stranka jedina vodila "pozitivnu" kampanju.

Objavljeno: 11:16h

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je na završnoj konvenciji te stranke da ne postoji problem u bilo kom segmentu u gradu za koji SRS nema rešenje kao i da je uvek zastupala interes "običnih" gradjana i da će to nastaviti da radi i posle izbora, 4. marta. On je rekao da je ta stranka jedina vodila "pozitivnu" kampanju.

"Srpski radikali će voditi Beograd na srpski način, domaćinski, onako kako ćemo zastupati interese svih gradjana Beograda, bez obzira da li oni živeli u krugu dvojke ili na periferiji. Moramo pomoći privredi i poljoprivredi", kazao je Damjanović.

On je dodao da je neophodno rešiti "osnovne" probleme i istakao da "na samo šest i po kilometara od Knez Mihailove ulice, mnoge opštine nemaju kanalizacionu mrežu kao i da niko ranije nije razmišljao o integraciji saobraćaja do najudaljenijih opština Beograda".

"Prvog dana imamo zadatak da raskinemo najsramniji ugovor sa firmom 'Apeks' koji je sklopljen za vreme vlasti Dragana Djilasa, jer je taj ugovor doveo do kraha Gradskog saobraćajnog preduzeća, time što od celog prihoda tog preduzeća na godišnjem nivou čak 91,2 odsto ide toj firmi, a ostatak Sekretarijatru za saobraćaj", kazao je Damjanović. Drugi veliki problem je, kako je naveo, je problem legalizacije i istakao da je potrebno vratiti tu nadležnost opštinama, jer bi se "time ostvarila efikasnost rešavanja tog problema, a i 70 odsto od legalizovanja objekata bi se opštinama ostavljalo za budžet, da rešavaju svoje komunalne priobleme". On je kazao da ta stranka predlaže da se formira zaseban sekretarijat za predškolske ustanove, kao i nova mreža tih ustanova i da se "plaćanje vrši po tome koliko roditelji zaista imaju prihode".

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.