Vučić: Očekujem neizvesnu utakmicu na izborima u Beogradu
Vučić otvoreno o izborima u Beogradu, Foto: Fonet

stav predsednika Srbije

Vučić: Očekujem neizvesnu utakmicu na izborima u Beogradu

- Mislim da će lista zato što volimo Beograd imati približno jednak broj glasova ukupnom zbiru svih ostalih lista - rekao je Vučić za televiziju Prva

Objavljeno: 06:14h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da na predstojećim izborima u Beogradu očekuje veoma neizvesnu utakmicu između liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" i svih ostalih lista. - Mislim da će lista "Zato što volimo Beograd" imati približno jednak broj glasova ukupnom zbiru svih ostalih lista - rekao je Vučić za televiziju Prva. Upitan šta će se desiti ukoliko se opozicija ujedini, on je odgovorio da će time naprednjacima "uzeti 30 mandata". Vučić je kazao da se nada pobedi, a ukoliko izgubi, Srpska napredna stranka da će priznati poraz. Dodao je i da lokalni izbori u Srbiji nisu bili tema razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

On je izjavio i da ne može da garantuje, ali da se nada da će mu ovo biti poslednji mandat na mestu predsednika SNS.

Vučić je, u intervjuu televiziji Prva, na pitanje da li će se povuchi sa mesta predsednika SNS, kazao da će za godinu dana znati bolje.

- Nadam se da ću imati kao otac troje dece dovoljno vremena da im se posvetim u budućnosti i pročitam knjige koje sam propustio u proteklom periodu - istakao je on.

Ispravio je novinara rekavši da nikada nije rekao da će napustiti stranku.

- Ja sam smatrao da još neko kratko vreme treba da ostanem na tom mestu zbog stabilizacije i još jednog ili dva izborna ciklusa, a onda ću se skloniti i mlađima u ruke ostaviti budućnost naše stranke - objasnio je Vučić.

Poručio je opoziciji, čije zahteve je do sada, kako kaže sve ispunio, da će na izborima u Beogradu lista koju predvodi imati najviše glasova, više nego 2013, i da će biti blizu pobede, ali da će pobeda zavisiti od raspodele ostalih glasova.

- Oni će se iznenaditi svojim lošim rezultatom, a biće im čudno kako smo postigli tako dobre rezultate. Ljudi poštuju rad i ne mogu da se dobiju izbori na politici mržnje, jer takvoj nema mesta u Srbiji - objasnio je Vučić dodajući da se izbori dobijaju idejama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.