Dačić: Ne pamtim ovoliko interesovanje stranaca za lokalne izbore u Beogradu
Foto: Beta

izbori

Dačić: Ne pamtim ovoliko interesovanje stranaca za lokalne izbore u Beogradu

Ivica Dačić je vratio ugled Srbiji u svetu.

Objavljeno:

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ja za predstojeće izbore u Beogradu prijavljen "neuobičajeno veliki broj stranih posmatrača" i dodao da još nije video toliko interesovanje za lokalne izbore.

"Iz američke ambasade u Beogradu prijavljeno je 18 diplomata i 12 prevodilaca za posmatranje lokalnih izbora u Beogradu. Iz nemačke ambasade 10, iz misije Evropske unije 11. Ja još nisam video toliko interesovanje za lokalne izbore", rekao je Dačić u Lazarevcu.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je rekao da se želja Srbije za dijalogom često tumači kao njena slabost ali da to govori da ti ljudi ne poznaju dovoljno srpski narod, jer je svaki pritisak da Srbija nešto prihvati unapred osudjen na propast.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je program te koalicije borba protiv bele kuge, decentralizacija i domaćinsko ponašanje prema budžetu. "Ja se zalažem da se Lazarevac izdvoji iz Beograda i da bude samostalna opština. Dok se to ne desi, više para iz beogradskog budžeta treba da se izdvaja za Lazarevac, jer vi u Lazarevcu nemate nikakve veze sa Beogradom, osim registarskih oznaka i vi treba da trošite svoje pare", rekao je Marković. Kandidat koalicije SPS-JS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić izjavio je da je spreman da preuzme tu odgovornu dužnost i zahvalio Dačiću i Markoviću na podršci. "Ivica Dačić je vratio ugled Srbiji u svetu. Prošao je planetu uzduž i popreko boreći se za Srbiju. Dragan Marković Palma je najveći domaćin u Srbiji, koji čuva tradicionalne vrednosti i koji pokazuje kako treba Srbija da se razvija.

Ovi izbori su velika prilika da našu politiku vratimo na velika vrata i ja hoću da pobedimo u Lazarevcu i da pobedimo u Beogradu", rekao je Antić.

Pogledajte bonus video :

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.