Vesić: Od danas na Vračaru akcija pomoći za beskućnike
Goran Vesić, Foto: Fonet

KANDIDAT ZA ODBORNIKA

Vesić: Od danas na Vračaru akcija pomoći za beskućnike

Akcija će trajati dok traju ledeni dani, rekao je Vesić i naveo da trenutno na ulicama Beograda ima 140 velikih kamiona za čišćenje snega

Objavljeno:

U mesnoj zajednici opštine Vračar, u Sazonovoj ulici 119, beskućnici će od danas moći da dobiju hranu i toplu odeću, najavio je sinoć kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

Ta akcija će se održavati svakog dana od 9.00 do 18.00 sati, dok traje ledeni talas, rekao je on u emisiji "Beograd, zdrav grad" na Studiju B, u kojoj je gostovao zajedno sa prvim na listi SNS Zoranom Radojičićem.

"Želeo sam da organizujemo jedan prostor za to i hvala Crvenom krstu i opštini Vraćar koji su nam izašli u susret. Prostor smo opremili i sutra ćemo početi da primamo beskućnike koji će tu, tokom hladnog talasa, moći da provedu neko vreme, da se ogreju, dobiju toplu odeću i slično", rekao je Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd ima plan da za sledeću godinu to uradi "bukvalno u svakoj opštini na teritoriji Beograda jer očigledno postoji potreba za tim".

Akcija će trajati dok traju ledeni dani, rekao je Vesić i naveo da trenutno na ulicama Beograda ima 140 velikih kamiona za čišćenje snega.

"Osim toga, na ulicama se nalazi i 43 multikar vozila i 30 različitih mašina koje smo uspeli da angažujemo iz drugih naših preduzeća. Takođe, dobili smo pomoć i iz susednih gradova tako da nam je stiglo pet kamiona, a očekujemo da nam tokom noći stigne još 17 kamiona", naveo je Vesić.

On je dodao da je bačeno oko 1.000 tona soli i 400 tona rastvora.

So je bačena preventivno kako bi se sprečilo stvaranje leda, pojasnio je Vesić i istakao da na ulicama glavnog grada ima snega, ali ne i leda, te da javni prevoz funkcioniše normalno.

Govoreći o Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, on je rekao da ta zgrada, koja je izgrađena 1974. godine, nije bila uknjižena i da se vodila kao nelegalni objekat.

"Pre dva meseca smo zgradu legalizovali i sada možemo da dobijemo građevinsku dozvolu za njenu rekonstrukciju", rekao je on i dodao da je urađen projekat, da će se ove godine početi sa rekonstrukcijom zgrade, te da će biti dograđeno i novo krilo.

Vesić i Radojičić su govorili o zdravstvu i poručili da je u toj oblasti u prethodne četiri godine urađeno puno, ali da je potrebno napraviti dobru analizu i novi sistem u cilju razvoja te oblasti.

Radojičić je rekao da je veoma važan ravnomeran razvoj svih 17 beogradskih opština i da svi građani, između ostalog, imaju dostupnu zdravstvenu zaštitu.

Govoreći o izgradnji "Tiršove 2" on je rekao da je za to obezbeđen novac.

"Mnogi političari su godinama dolazili u Tiršovu i svi su se slagali sa tim da je neophodno pod hitno napraviti novu dečju bolnicu. Sada smo imali sreću da je ovo rukovodstvo prepoznalo potrebu za tim.

Obezbeđen je novac i idemo u pravcu da napravimo novu dečju bolnicu i da naša deca dobiju najbolje uslove, kakve i zaslužuju", podvukao je Radojičić.

Vesić je rekao da je zdravstvo specifična oblast u kojoj se prepliću nadležnosti Grada i Republike.

"Pre dve godine Republika je preuzela kliničko-bolničke centre i to je bila dobra odluka jer Grad ne može da ulaže u te centre jer nisu primarna zdravstvena zaštita. Mi treba da se fokusiramo na primarnu zdravstvenu zaštitu, a to su domovi zdravlja", naveo je Vesić.

S tim u vezi, on je podsetio da je između ostalog otvoren novi dom zdravlja na Labudovom brdu.

"Ako želimo da budemo odgovorno društvo mi moramo ljudima da pružimo i zdravstvenu uslugu tamo gde žive. To znači da ne smemo da dopustimo da neko putuje 20 kilometara kako bi obavio osnovne preglede. Moramo da otvorimo i male ambulante u selima ili da više sela pokrijemo jednom ambulantom", istakao je Vesić.

Govoreći o ambroziji on je rekao da se deset godina niko nije bavio tim problemom i dodao da su prošle godine izdvojenja značajna sredstva za uništavanje ambrozije.

"Uništavali smo ambroziju na javnim površinama, a ove godine ćemo izdvojiti više sredstava i uništavati ambroziju i na privatnim površinama", naglasio je Vesić.

On je dodao i da je zdravstveni turizam velika šansa za Srbiju, te da bi trebalo napraviti strategiju za razvoj tog turizma.

BONUS VIDEO: Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.