Bastać pisao Draganu Bujoševiću i Željku Mitroviću: Taman kad čovek pomisli da se ne može pasti niže od Krleta, vi me razuverite!
Komšu izbaciju obezeđenje iz Pinka, Foto: Šta radite bre

Šta radite bre?

Bastać pisao Draganu Bujoševiću i Željku Mitroviću: Taman kad čovek pomisli da se ne može pasti niže od Krleta, vi me razuverite!

Vi ste ovaj događaj ispratili u izbornom bloku čiju dužinu i model „pakovanja“ ste definisali sami sa sobom bez konsultacije sa bilo kojom od opozicionih stranaka. Napadi u centru Beograda su za urednički tim javnog servisa, koji ste oteli od građana, dakle, važni samo ako imaju veze sa izbornim procesom.

Objavljeno:

Marko Bastać nosilac odborničke liste "Šta radite bre" na predstojećim gradskim izborima, poslao je danas otvorena pisma vlasniku TV Pinka Željku Mitroviću i glavnom uredniku RTS-a Draganu Bujoševiću. Pisma prenosimo u potpunosti :

Bujoševiću i ostali,

Taman kada čovek pomisli da Stefanović, Krlo i ti ne možete da padnete niže nego što ste pali, vi se postarate da ga razuverite.

Pre tri dana napadnut sam u ulazu zgrade u kojoj živim. Nepoznati napadač me je udarao i posuo nekom tečnošću po licu. Ukazana mi je lekarska pomoć, a o čitavom slučaju je obaveštena policija od koje očekujem da i mene i javnost obavesti šta se dešava sa istragom.

Vi ste ovaj događaj ispratili u izbornom bloku čiju dužinu i model „pakovanja“ ste definisali sami sa sobom bez konsultacije sa bilo kojom od opozicionih stranaka. Napadi u centru Beograda su za urednički tim javnog servisa, koji ste oteli od građana, dakle, važni samo ako imaju veze sa izbornim procesom. Ovim ste posredno postali pokrovitelji nasilnika. Možda to ima veze sa tim što sam odlučio da ne učestvujem u vašem desetominutnom političkom rijalitiju u kom ja kao nešto predstavljam program, a novinari me kao nešto pitaju. Možda i nema, ali i dalje tvrdim da je uvredljiv način na koji pratite ovaj izborni proces. Ali on ne može biti opravdanje za nasilje.

U tom kratkom izveštaju kao predizbornu aktivnost Grupe građana „Šta radite bre“ vi navodite konferenciju za novinare na kojoj sam javnost obavestio o napadu i insinuirate kako sam valjda sam sebe napao. Na ovaj način postajete zaštitnik nasilnika i promoter nasilja. To je sledeći nivo beščašća u koji uterujete

Komša u RTS-u
Komša u RTS-ufoto: Šta radite bre

poštene ljude koji rade u javnom servisu koji ste oteli od građana. To radite dok vas plaćamo našim parama, a vi emitujete preskupo plaćeni program čiji su rejtinzi problematični, kvalitet sumnjiv, a poruka u najmanju ruku neadekvatna za nacionalni javni servis.

Već smo, zajedno sa ostalim opozicionim akterima na političkoj sceni tražili vaše ostavke, nismo dobili odgovor. Više ga ni ne očekujem. Ali od zahteva nismo odustali.

STOP NASILJU SVAKE VRSTE - OSTAVKE ODMAH

Gospodine Mitroviću, Dozvolite mi da Vam se predstavim, ja sam Bastać Marko, predsednik opštine Stari grad i nosilac liste „Šta radite bre“.

Pišem Vama, ne zato što ne znam uredničke gromade koje skrivajući se od građana u vašem krilu svakodnevno zagađuju javni prostor, već zato što znam da se na Vašoj televiziji isplati pisati samo Vama. Tako, naime, Vi shvatate vlasništvo u pravnim subjektima koji se bave medijima i novinarstvom. Ali to je Vaše pravo. Obaveza je nekih drugih institucija da Vam objasne da vlasnička prava ne mogu biti opravdanje za zloupotrebu nacionalne frekvencije. O tome ću u nekom novom pismu.

Danas Vam pišem drugim povodom. Ne znam da li znate, odnosno znam da znate ali vas ne interesuje, da su me pre samo tri dana napali u ulazu u zgradu u kojoj živim sa porodicom. Malo su me udarali, malo posipali korozivnom tečnošću. O tome je u svom maniru u jutarnjem programu kod znamenitog Sarape i gospođice Dee, govorio Vaš trenutni omiljeni političar – Aleksandar Vučić. Tom prilikom je rekao da i policija i ja znamo ko su počinioci. Ja ne znam ko me je napao,a od policije očekujem ili da demantuje Vučića, trenutno omiljenog političara Željka Mitrovića ili da meni i javnosti saopšti ime napadača i njegove motive. Dakle, mene su napali, ja prijavio policiji, Vučić je o tome govorio u jutarnjem programu i sve ok. Postoji samo jedan mali problem. Vest o napadu na mene na Vašoj televiziji, PINK televiziji, nikada nije emitovana. Iz ovoga možemo da zaključimo samo da su napadi za Vas vest isključivo ako su usmereni protiv onih koji su Vam ovih dana omiljena politička grupa ili ako se radi o lažnim državnim udarima. Svi ostali samo su kolateralna šteta u Vašem sumanutom projektu obesmišljavanja stvarnosti i egzekucije normalnosti.

Često se hvalite podacima o gledanosti Vaše televizije, sa njima ide i odgovornost. Ili bi barem trebalo da ide. Kod Vas je ona kao kategorija isključena. Tako ste Mitrović Željo, Vi i Vaša televizija postali generalni pokrovitelj nasilja. Time ste na skali beščašća ugrozili i neprikosnoveni javni servis.

Komša ispred zgrade TV PINK
Komša ispred zgrade TV PINKfoto: Šta radite bre

Ne očekujem izvinjenje, ne očekujem ništa od Vas, niti od Vas i Vaše televizije bilo šta tražim, pišem da ostavim trag o vremenu kada su nasilje i strah dominirali uz zaštitu televizija sa nacionalnom frekvencijom. To je taj truli ružičasti sistem koji uvek radi samo za privilegovane. Njega će Beograd i svi koji žive u njemu mnogo brže nego što očekujete razmontirati.

Do tada, ostanite Vi u Vašoj imaginarnoj ružičastoj stvarnosti koju emitujete na frekvenciji koju su Vam građani Srbije ipak samo iznajmili.

BONUS VIDEO:

Tizer „Da se ne lažemo“ sa Draganom Đilasom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.