Mihajlovićeva: Vlast Đilasa i Šapića pljačkala majke i decu
Zorana Mihajlović je oštro komentarisala bivšu vlast, Foto: Fonet

izbori

Mihajlovićeva: Vlast Đilasa i Šapića pljačkala majke i decu

Mihajlovićeva je navela da je bivša vlast Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića u Beogradu ostavila 15.000 tužbi roditelja kojima je ta vlast, kaže, skuplje naplaćivala boravak dece u vrtićima

Objavljeno:

Bivša vlast u Beogradu nije samo opustošila gradsku kasu, već je pljačkala čitave porodice, majke i njihovu decu, izjavila je danas članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, Mihajlovićeva je navela da je bivša vlast Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića u Beogradu ostavila 15.000 tužbi roditelja kojima je ta vlast, kaže, skuplje naplaćivala boravak dece u vrtićima.

Prema njenim rečima, roditelji su umesto 5.000 dinara vrtić plaćali skoro dvostruko više, odnosno 9.000 dinara za svako dete.

"I umesto da te milione uložimo u nove projekte, novac je potrošen na ispravljanje njihovih grešaka. Da ne govorim o tome kako je Đilas sa jednim od svojih tajkuna napravio takav zakup vrtića na zemuskoj Altini koji danas građani plaćaju 23.700 evra mesečno.

- Pa, na Menhetnu je, verujem, jeftinije nego na Altini - rekla je Mihajlovićeva.

Ona ističe da je danas briga o ženama i deci u Beogradu uređena po evropskim standardima i principima i da su osnovani Savet za rodnu ravnopravnost, Savet za prava deteta, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i Savet za upravljanje migracijama.

Gradska vlast, koju predvodi SNS, za prethodne tri i po godine obezbedila je novih 12.000 mesta u vrtićima za našu decu.

U vreme Đilasa 11.000 mališana je išlo u vrtiće, a danas ih ide 22.000, rekla je ona.

Sve porodice za čiju decu nije bilo mesta u državnim vrtićima decu mogu da upišu u jedan od 240 privatnih vrtića u kojima razliku u ceni roditeljima plaća Grad Beograd istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da danas u Beogradu svaka majka dobija 10.000 dinara za svako novorođeno dete i da je 17.000 beba već dobilo ovu pomoć.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.