TS: Lista Aleksandar Vučić dominira na naslovnim stranicama
Foto: Zorana Jevtić

Da li ste znali?

TS: Lista Aleksandar Vučić dominira na naslovnim stranicama

TS je navela da je za dominaciju najzaslužniji predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, čije ime nosi lista, i koji je, kao predsednik države i kao predsednik partije, bio na naslovnim stranicama 155 puta. Od toga 135 u pozitivnom kontekstu, sedam u neutralnom i 13 u negativnom.

Objavljeno: 15:39h

Lista Aleksandar Vučić i dalje je najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevne štampe u Beogradu, sa 245 pojavljivanja u pozitivnom kontekstu, što je za 70 više od svih ostalih lista zajedno, pokazuje analiza Transparentnosti Srbije posle šest nedelja kampanje za beogradske izbore. TS je navela da je za dominaciju najzaslužniji predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, čije ime nosi lista, i koji je, kao predsednik države i kao predsednik partije, bio na naslovnim stranicama 155 puta. Od toga 135 u pozitivnom kontekstu, sedam u neutralnom i 13 u negativnom. Siniša Mali pojavio se 33 puta u pozitivnom i tri u negativnom, Goran Vesić 11 puta u pozitivnom i jednom u negativnom, a Zoran Radojičić svih 11 puta u pozitivnom. Ukupno su lider, kandidati i SNS osvanuli na naslovnim stranicama 283 puta, od toga 245 u pozitivnom i 10 u neutralnom tonu. Svih 28 pojavljivanja u negativnom kontekstu bilo je na naslovnim stranicama lista "Danas". Sve ostale liste zajedno imaju 173 pojavljivanja u pozivnom kontekstu, navela je TS. Druga po broju naslovnih je lista Dragan Djilas, ali je od 110 članaka, 64 u negativnom tonu, od toga 58 u tabloidima.

Od 43 objave o listi okupljenoj oko Demokratske stranke "Da oslobodimo Beograd" na naslovnim stranicama devet dnevnih listova, 30 (70 odsto) je u pozitivnom kontekstu. Aleksandar Šapić dobio je manje prostora na naslovnim stranicama, ali i veći negativni publicitet - devet od 30 je pozitivno, a 12 negativno.

Lista Dosta je bilo i Dveri ima 20 pozitivnih, sedam neutralnih i pet negativnih pojavljivanja. Liste "Ivica Dačić" i "Vojislav Šešelj" nisu imali nijednu negativnu objavu, pri čemu socijalisti "imaju" 41 članak, a radikali 15.

BONUS VIDEO:

TIZER “Da se ne lažemo“ o koalicijama Šapić: Neću sa DJB ni kada bi od toga zavisilo rusenje ove vlasti

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.