MARKO BASTAĆ  POSLE FIZIČKOG NAPADA: Udaren sam u glavu, a onda su mi nešto sipali u oči! Oslepeo sam od toga!
Marko Bastać se pojavio u javnosti posle fizičkog napada na njega, Foto: Beta

Vanredna konferencija za medije

MARKO BASTAĆ POSLE FIZIČKOG NAPADA: Udaren sam u glavu, a onda su mi nešto sipali u oči! Oslepeo sam od toga!

Bastać, koji je u štab ŠRB u Knez Mihailovoj ulici, došao sa otečenim licem oko očiju i povredom sa leve strane, najavio je da će zbog niza "čudnih stvari koje su se dešavale prethodnih nedelja, a kulminirale tim napadom"

Objavljeno: 16:49h

Nosilac liste "Šta radite bre" Marko Bastać je izjavio na vanrednoj konferenciji za medije da je noćas oko pola jedan napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi, tako što je s leđa dobio udarac u glavu, a zatim da je posut tečnošću po licu zbog čega nije mogao ništa da vidi sat i po vremena.

Bastać, koji je u štab ŠRB u Knez Mihailovoj ulici, došao sa otečenim licem oko očiju i povredom sa leve strane, najavio je da će zbog niza "čudnih stvari koje su se dešavale prethodnih nedelja, a kulminirale tim napadom", sutra ujutru održati sastanak sa svim kandidatima sa te liste kako bi odlučili šta dalje.

Kaže da je slučaj prijavljen policiji, da su ga u bolnici pregledali, ali da još nije dobio informaciju kakvom tečnošću je posut.

Marko Bastać kaže da nije video napadača
Marko Bastać kaže da nije video napadačafoto: Beta

- Ni na koga ne sumnjam pošto ništa nisam video - rekao je Bastać odgovarajući na pitanja novinara dodajući da, ipak, očekuje da će policija rešiti taj slučaj pošto je sve pokriveno kamerama.

Takođe, kaže da su mu samo spomenuli da je u pitanju "neko korozivno sredstvo" kojim je posut, ali da nije dobio preciznu informaciju.

Marko Bastać je prijavio napad policiji
Marko Bastać je prijavio napad policijifoto: Beta

- Poslednjih nedelja dobijamo pretnje na društvenim mrežama od divljih taksista zbog ukazivanja na taj problem u kampanji, zatim ovaj šator, to jest, naš izborni štab je ruiniran u jednom trenutku od kvazi opozicionih organizacija. Imamo problem sa firmom koja se bavi oglašavanjem bilborda i siti lajtova tako što smo platili avansno celu kampanju koju oni ne žele da objave.

Bastać je rekao da je, takođe, pre nekoliko dana odgurnut ispred Skupštine grada od strane čoveka koji se predstavio kao obezbeđenje. Oglasio se saopštenjem i Pokret slobodnih građana koji je osudio napad na Bastaća, a poziva sve da ostanu smireni i "da ne odgovaraju na provokacije upućene od strane vlasti".

BONUS VIDEO: Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.