VESIĆ U MLADENOVCU: Počela izgradnja kanalizacije! Završen tender o postrojenju za preradu otpadnih voda!
Goran Vesić, Foto: Fonet

Izbori u Beogradu 2018.

VESIĆ U MLADENOVCU: Počela izgradnja kanalizacije! Završen tender o postrojenju za preradu otpadnih voda!

Govoreći o izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac on je naveo da se sa radovima trenutno stiglo do Male Ivanče

Objavljeno: 15:08h

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Mladenovac, na potezu između mesnih zajednica Selters i Koraćica, i rekao da će građani već u drugoj polovini godine moći da se priključuju.

- Biće urađena kanalizaciona mreža u dužini od 1.900 metara, a biće obuhvaćene Livadarska i Bosanska ulica. Ovde postoji fekalni kolektor i građani će već u drugoj polovini godine moći da se priključuju - rekao je Vesić.

Govoreći o izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac on je naveo da se sa radovima trenutno stiglo do Male Ivanče. Sadašnja gradska vlast je taj projekat ponovo pokrenula 2014. godine, rekao je on i istakao da je od tada do danas uloženo oko 57 miliona evra.

Goran Vesić i Andreja Mladenović
Goran Vesić i Andreja Mladenovićfoto: Fonet

- Za finalizaciju projekta potrebno je još 66 miliona evra, što je takođe obezbeđeno, ali ćemo nastaviti rad u etapama. Naselja na teritoriji opštine Grocka se već priključuju na vodovod. Polako se približavamo opštini Sopot, kao i Mladenovcu, odnosno rezervoaru Rajakovac. Sve to znači da će regionalni vodovod biti završen 2021. godine, kada će građani Mladenovca imati stabilno vodosnabdevanje, što sada nije slučaj sa pojedinim delovima te opštine poput naselja Koraćica - rekao je Vesić.

On je istakao da se zajedno sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda rade hidrogeološka ispitivanja kako bi se u tom naselju napravio bunar jer, kako je dodao, ljudi koji tu žive ne mogu da čekaju 2021. godinu da dobiju gradsku vodu.

Goran Vesić je obišao radove na kanalizaciji u Mladenovcu
Goran Vesić je obišao radove na kanalizaciji u Mladenovcufoto: Zorana Jevtić

Grad Beograd u saradnji sa predsednikom opštine Mladenovac rešava problem po problem građana, naveo je Vesić i istakao da je u toj opštini u poslednje dve godine urađeno više nego decenijama pre toga.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda završila je tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u mladenovačkom naselju Međulužje, izjavio je kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

- Tender je završen, stigle su dve ponude i u naredne dve do tri nedelje biće potpisan ugovor sa jednom od dve zainteresovane kompanije. Nakon toga počeće izgradnja postrojenja što znači da ćemo ljude koji tamo žive moći da priključimo na kanalizaciju, kako se više otpadne vode ne bi ulivale u reku - pojasnio je Vesić.

Goran Vesić u razgovoru s građanima
Goran Vesić u razgovoru s građanimafoto: Fonet

On je, razgovarajući sa meštanima mladenovačkih mesnih zajednica Selters i Koraćica, rekao da trećina Beograda nema kanalizaciju i da sva kanalizacija ide direktno u Savu i Dunav.

S tim u vezi, on ih je obavestio o planu da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju.

Tokom razgovora bilo je reči i o vodovodu, a Vesić je pomenuo projekat izgradnje regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac koji će, kako je planirano, biti zavšen do 2021. godine.

Goran Vesić
Goran Vesićfoto: Fonet

Aktuelna gradska vlast je nasledila 1,2 milijarde evra duga od čega je 550 miliona evra vraćeno, podsetio je Vesić i dodao da je za te pare moglo da se izgradi 250 škola, 250 vrtića...

U prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uloženo je 350 miliona evra, dok je u periodu od 2008. do 2012. godine za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra, dodao je on.

- Znam da problema ima mnogo, ali ne postoji nijedno naseljeno mesto na teritoriji grada Beograda u kome nismo barem nešto uradili. Rešavamo problem po problem i ako tako budemo nastavili da radimo za četiri godine će svi moći da kažu da je Beograd bolje mesto za život nego što je bilo ranije - istakao je Vesić.

BONUS VIDEO: Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.